“BAŞIMIZA İCAT ÇIKARIN” DENİLDİ, YENİ İCATLAR GELDİ ~ AyQo Blog
  • Ücretsiz Mobil Chat ScriptiÜcretsiz chat sitesi açabileceğiniz bir script yazmak istedim.
  • LOL İtibar Puanı KasmaDünyanın en çok oynanan ve takip edilen oyunu LOL konusunda söylemek istediğim birkaç şey var.
  • Online Anti-Virüs Tarama ve Koruma SiteleriFirmalar arası rekabet sonucu ortaya çıkan çevrim içi veya Online tarama sisteminizi korumaya yardımcı olabilecek düzeyde.
  • Çoklu Skype Açma Programsız (Resimli Anlatım)Windows live'dan kalan bir alışkanlıktır Messanger'de çoklu oturum açmak.
  • PHP Youtube Bot YapımıPHP ile Youtube'dan video bilgilerini çekme işlemini çok basit kodlarla anlatacağım.
1 2 3 4 5

14 Ağustos 2014

Yazan AyQo

2013 yılının ilk 6 ayında 19 bin 631 "yerli tasarım" tescil edilirken, bu yılın ilk yarısında rakam 23 bin 562’ye yükseldi.

AR-GE ve inovasyona destekte sınır tanımayan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın “Başımıza icat çıkarın” sözü, rehber oldu, pek çok yeni buluş hayatımıza girmeye başladı.

Son dönemde Türk Patent Enstitüsü pek çok yeni buluşu tescilledi.

Birbirinden ilginç ve hayatı kolaylaştıran ürünler, “faydalı model”, “yerli tasarım” ve “patent” tescili alarak tüketiciyle buluşma aşamasına geldi.

VERİLEN TESCİLLERDE ARTIŞ VAR

Geçen yıl yani 2013 yılının ilk 6 ayında 19 bin 631 yerli tasarım tescil edilirken, bu yılın ilk yarısında rakam 23 bin 562’ye yükseldi.

Yerli faydalı model tescilinde de rakamlar yüz güldürdü.

Önceki yıllara göre 2011 yılında inişe geçen yerli faydalı model tescilleri, 2012 yılından itibaren yeniden atağa geçerek, geçen yıl 2 bin sayısına ulaştı.

Verilen patent sayısı 2014’ün ilk altı ayında geçen yılın aynı dönemine göre artış göstererek 603 oldu.

İŞTE HAYATI KOLAYLAŞTIRAN İLGİNÇ TESCİLLER

2014 yılının Ocak-Haziran döneminde, insan hayatını kolaylaştıran birbirinden pratik ve ilginç ürünlere tescil verildi.

Dikkat çeken yeni tescilli ürünlerin sahipleri, bulacakları girişimcilerle seri üretime geçerek buluşlarını yakında tüketiciyle buluşturacaklar.

AYAKKABI BAĞLAMA ARACI, ESNEK KEMERLİ PANTOLON, ELEKTRONİK DEFTER KAPLAMA MAKİNESİ…

En ilginç buluşlardan birisi bu yılın Ocak ayında geldi. Cemaliye Kendir isimli vatandaşımız “Ayakkabı Bağlama Aracı”nı icat etti, başvurusu kabul edilerek TPE’den tescilini aldı.

Elektronik Defter Kaplama Aracı, yine dikkat çeken icatlardan… Bir Teknoloji ve kırtasiye firması yeni buluşu için “faydalı model” tescili almaya hak kazandı.

Silah sanayii alanında da iki yeni buluş göze çarpıyor.

Bir vatandaşın savunma sanayii alanındaki buluşu herkesi şaşırttı. Naci M. Adındaki mucit “Yeni bir Tabanca Susturucu Sistemi” geliştirdi. Bir başkası, silahlarda parmak izi sistemine onay aldı.

Ses ve müzik kaydedip çalabilen yastıktan esnek kemerli pantolona; kokusunu uzun süre muhafaza eden üç boyutlu oto parfümünden taşınabilir kuaför ve güzellik bakım kabinine kadar pek çok ilginç icat tescillendi.

DÜNYADA VARIZ

Öte yandan uluslararası patent başvurularında da önemli artış sağlandı.


Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı verilerine göre Türkiye’nin uluslararası patent başvuruları; 2013 yılında bir önceki yıla göre %56 oranında artarak 535’ten 805’e yükseldi.

Kaynak: Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

0 yorum:

Yorum Gönder