Gazzeli Yaralılar Türkiye’de Şifa Bulacak ~ AyQo Blog
  • Ücretsiz Mobil Chat ScriptiÜcretsiz chat sitesi açabileceğiniz bir script yazmak istedim.
  • LOL İtibar Puanı KasmaDünyanın en çok oynanan ve takip edilen oyunu LOL konusunda söylemek istediğim birkaç şey var.
  • Online Anti-Virüs Tarama ve Koruma SiteleriFirmalar arası rekabet sonucu ortaya çıkan çevrim içi veya Online tarama sisteminizi korumaya yardımcı olabilecek düzeyde.
  • Çoklu Skype Açma Programsız (Resimli Anlatım)Windows live'dan kalan bir alışkanlıktır Messanger'de çoklu oturum açmak.
  • PHP Youtube Bot YapımıPHP ile Youtube'dan video bilgilerini çekme işlemini çok basit kodlarla anlatacağım.
1 2 3 4 5

14 Ağustos 2014

Yazan AyQo

İsrail’in saldırılarında yaralanan 4 Gazzeli, Sağlık Bakanlığı’na ait ambulans uçakla Türkiye'ye getirildi.


Gazze’de yaşanan insanlık dramına seyirci kalmayan Türkiye yaraları sarmak için harekete geçti. Şefkat eli bu kez Gazze’ye uzandı. İsrail saldırılarında yaralanan Filistinliler’in tedavisi için hava köprüsü kuruldu. Ağır yaralı 4 Gazzeli Sağlık Bakanlığı’na ait ambulans uçakla Ankara’ya getirildi.
İsrail, Türkiye ile yürütülen temaslar sonrasında insani yardım için kurulan hava sahasını kullanma izni verdi. Mısır’dan da aynı iznin çıkmasıyla  Türkiye harekete geçti. Sağlık Bakanlığı’na ait ambulans uçak İsrail’in Ben Gurion Havaalanına giderek 4 yaralıyı 11 Ağustos sabaha karşı Ankara’ya getirdi.

Gazzeli yaralıları 2 Bakan karşıladı.

3’ü kadın 1’i çocuk olan yaralıları, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Eşi Dr. Sare Davutoğlu karşıladı. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ve Davutoğlu çifti ambulans uçağa girerek yaralılarla bir süre sohbet etti. Yaralılar, Rahme Muhammed Hatami (33), Nida Abu Dagga (20), İhab Muhammed Naccar (19) ve Ahud Selana’yı (15)  kendilerine uzatılan şefkat eli için Türkiye’ye teşekkür etti.

“200 hastanın transferini planladık”

Sağlık Bakanı Dr.  Mehmet Müezzinoğlu, havaalanında yaptığı açıklamada  gecikmeli de olsa kurulmuş olan bu insani hava köprüsü dolayısıyla mutluluk duyduğunu ifade ederek şunları söyledi. “ İlk vakaları aldık. 4 vaka geldi. 13 yaşında bir genç kızımızın kafa travması var. 19-20 yaşında biri erkek biri bayan 2 gencimizin omurilik travmaları var. Bir de 33 yaşında hanım kardeşimiz var. Bunların 3’ü Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınacak. Genç kızımız da Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi edilecek. Bundan sonra da inşallah, izinlerde sıkıntı yaşamazsak, hava köprüsünde 40’lı vakalar şeklinde köprüyü kuracak ve ilk aşamada 200 hastanın transferini planladık. Bu anlamda şuanda, Gazze’de 5 tane uzman hekimimiz; beyin cerrahisi, göğüs cerrahisi, genel cerrahi, acil uzmanlarımızla gelecek vakaların oradaki ön hazırlıklarını yapıyoruz. Hava köprüsünde bir sıkıntı yaşamazsak, bugün yarın hastalarımızı taşımış oluruz. Yine, orada bir sahra hastanesi kurulmasıyla ilgili izinler tamamlanabilirse, ekibimiz hazır. 60 kişilik bir sağlık ekibi de gitmeye hazır. Ümit ederim ki; en kısa zamanda orada insani boyutuyla bütün izinler alınmış olur. Biz de Türkiye olarak Gazze’deki kardeşlerimize karşı görevimizi yapmış oluruz.”

“Türkiye olarak yoğun bir diplomatik çaba içindeyiz”

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da Gazze’de insanlık dramına maruz kalan insanlara Türkiye tarafından her türlü yardımın sağlanması için çalışıldığını belirterek, “Hepimizin yakından büyük bir acıyla takip ettiğimiz gibi, Gazze’de yaklaşık 2 aydır büyük bir insanlık trajedisi yaşanıyor. Gazeli kardeşlerimiz çok zor şartlarda hayatlarını idame ettirmeye çalışıyor. Bu zaman zarfında Türkiye olarak, çok yoğun bir diplomatik çaba içinde olduk. Dün, Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı sayın Kerry ve Hamas lideri sayın Halid Meşal ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik. Akabinde, Dışişleri Müsteşarımız sayın Sinirlioğlu, İsrail ve Mısır taraflarıyla temas kurdu. Her iki ülkeden de prensip onayı aldıktan sonra, özellikle hastaların tedavisi ve intikal konusunda bunun biran önce gerçekleşmesi için bir operasyon başlattık” dedi.

Filistinli yaralılar, havaalanından ambulanslarla Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürülerek tedavi altına alındı.

0 yorum:

Yorum Gönder