Maya Mucizesi ~ AyQo Blog
  • Ücretsiz Mobil Chat ScriptiÜcretsiz chat sitesi açabileceğiniz bir script yazmak istedim.
  • LOL İtibar Puanı KasmaDünyanın en çok oynanan ve takip edilen oyunu LOL konusunda söylemek istediğim birkaç şey var.
  • Online Anti-Virüs Tarama ve Koruma SiteleriFirmalar arası rekabet sonucu ortaya çıkan çevrim içi veya Online tarama sisteminizi korumaya yardımcı olabilecek düzeyde.
  • Çoklu Skype Açma Programsız (Resimli Anlatım)Windows live'dan kalan bir alışkanlıktır Messanger'de çoklu oturum açmak.
  • PHP Youtube Bot YapımıPHP ile Youtube'dan video bilgilerini çekme işlemini çok basit kodlarla anlatacağım.
1 2 3 4 5

27 Ocak 2012

Yazan AyQo
Hamur işlerinin vazgeçilmezi olan mayanın cildiniz ve saçlarınız için mükemmel bir bakım yöntemi olduğunu biliyor muydunuz? Mayadaki vitamin ve mineraller saç ve cildin her türlü gereksinimini sağlayacak kadar zengin. Özellikle akneli ve sivilceli ciltlere çok yararlı.

Yüzü nemlendirmek, dış etkenlere karşı korumak, daha pürüzsüz bir cilde sahip olmak için mayadan yararlanılabilir. Yüksek dozda protein içeren maya cildin yeniden yapılanmasını sağlar. Mayanın içeriğindeki yüksek potasyum miktarı dokularda biriken toksinleri dışarıya atar böylece cilt artık maddelerden arınmış olur ve yenilenir. İçeriğindeki B2 vitamini ve B6 vitamini sayesinde cildin yağ dengesini ayarlayarak akne ve sivilceye karşı koruma sağlar.
Yüz ve vücut için
2 çorba kaşığı yaş mayayı sulandırarak krem haline getirin. Karışımı göz ve dudak çevresi dışında tüm yüzünüze ve vücudunuza sürüp 10 dakika beklettikten sonra yıkayın.
Karışıma isterseniz 1 tatlı kaşığı kadar yoğurt ya da süt de katıp aynı şekilde uygulayabilirsiniz.
Eller için
Maya ellerin de dostudur. Akşamları yatmadan önce 1 kahve fincanı ılık süte, 1 tatlı kaşığı yaş maya ilave edip eriyinceye kadar karıştırın. Bu kremi ellere masaj yaparak yedirin. 10 dakika bekletip ılık su ile yıkayın. Özellikle soğuk havalarda çatlayan ellere iyi gelir.
Saçlar için
Mayanın saç sağlığı açısından da önemi büyük. İçeriğindeki B5 vitamini sayesinde saç dökülmesini engelliyor, saçların daha hacimli ve gür görünmesini sağlıyor.
4 çorba kaşığı toz mayayı 1 bardak ılık suda eritin. Saç diplerine friksiyon yaparak yedirin. Birkaç dakika bekledikten sonra bol suyla durulayın.

0 yorum:

Yorum Gönder