İki Bilgisayar Arasında Ağ Kurma ~ AyQo Blog
  • Ücretsiz Mobil Chat ScriptiÜcretsiz chat sitesi açabileceğiniz bir script yazmak istedim.
  • LOL İtibar Puanı KasmaDünyanın en çok oynanan ve takip edilen oyunu LOL konusunda söylemek istediğim birkaç şey var.
  • Online Anti-Virüs Tarama ve Koruma SiteleriFirmalar arası rekabet sonucu ortaya çıkan çevrim içi veya Online tarama sisteminizi korumaya yardımcı olabilecek düzeyde.
  • Çoklu Skype Açma Programsız (Resimli Anlatım)Windows live'dan kalan bir alışkanlıktır Messanger'de çoklu oturum açmak.
  • PHP Youtube Bot YapımıPHP ile Youtube'dan video bilgilerini çekme işlemini çok basit kodlarla anlatacağım.
1 2 3 4 5

28 Ekim 2011

Yazan AyQo

İki bilgisayar arasında kablolu ya da kablosuz olarak iki şekilde ağ kurabilirsiniz. Bu ağ sayesinde modem, hub ya da herhangi başka bir cihaza ihtiyaç duymadan iki bilgisayarı birbirine bağlamış olursunuz ve iki bilgisayar arasında dosya transferi yapabilir ya da online oyun oynayabilirsiniz.






KABLOLU BAĞLANTI 

İki bilgisayarı birbirine kablo ile bağlamak için bir cross kabloya sahip olmanız gerekiyor. Cross kablo bildiğiniz network kablosunun uçlarındaki tellerin sırasının farklı bağlanması ile elde ediliyor.


Cross Kablo Bağlantı Sıralaması

TuruncuBeyaz  ---    YeşilBeyaz
Turuncu       ---    Yeşil
YeşilBeyaz    ---    TuruncuBeyaz 
Mavi          ---    Mavi 
MaviBeyaz     ---    MaviBeyaz 
Yeşil         ---    Turuncu
KahveBeyaz    ---    KahveBeyaz  
Kahve         ---    Kahve 



Kabloların jack bağlantısı aşağıdaki şekildeki gibi olacak.
 






Yukarıdaki kablo sıralaması ile yapılmış bir kabloyu iki bilgisayara direkt olarak bağladığınızda bilgisayarlar birbirini görecektir. Ağdaki görünürlüğü kolaylaştırmak için iki bilgisayarın çalışma grubunu aynı yapmak ve gerekirse birbirine bağlı olan bilgisayarlara aynı blokta ip numarası vermek faydalı olacaktır.


KABLOLUSUZ BAĞLANTI 

İki bilgisayarı kablosuz olarak birbirine bağlayabilirsiniz. Bunun için bağlayacağınız iki bilgisyarın kablosuz ağ donanımına sahip olması gerekiyor. Bağlantıyı kurmak için Denetim masası ya da ekranın sağ alt köşesindeki ağ işaretine tıklayarak Ağ ve Paylaşım Merkezini açın. Ağ ayarlarınızı değiştirin başlığı altında yeni bağlantı veya ağ kurunseçeneğine tıklayın. Açılan Bağlantı veya Ağ Kur penceresinde Kablosuz(bilgisayarlar arası) ağ kur seçeneğini seçin ve ileri butonuna basın.





Bir sonraki ekranda karşımıza aşağıdaki Kablosuz geçici ağ kur başlıklı pencere gelecektir. Bu ekranda kablosuz bağlantı ile ilgili bilgiler yer alıyor. Kablosuz cihazların yapısı gereği geçici ağlardaki bilgisayarların birbirinden en çok 9 metre uzakta olması gerekiyor. Bu pencereyi ileri butnonuna basarak geçiyoruz.




Aşağıdaki pencerede ise iki bilgisayar arasındaki kuracağımız ağda kullanamk için Ağ adı ve Güvenlik anahtarı oluşturmamız gerekecek. Bu ayarlar güvenliğiniz açısından önemlidir. Ağ edı ve Güvenlik anahtarı verdikten sonra ileriye basıyoruz ve iki bilgisayar arasındaki ağımızı kurmuş oluyoruz.



0 yorum:

Yorum Gönder