İş Hayatında Renklerin Anlamı ~ AyQo Blog
  • Ücretsiz Mobil Chat ScriptiÜcretsiz chat sitesi açabileceğiniz bir script yazmak istedim.
  • LOL İtibar Puanı KasmaDünyanın en çok oynanan ve takip edilen oyunu LOL konusunda söylemek istediğim birkaç şey var.
  • Online Anti-Virüs Tarama ve Koruma SiteleriFirmalar arası rekabet sonucu ortaya çıkan çevrim içi veya Online tarama sisteminizi korumaya yardımcı olabilecek düzeyde.
  • Çoklu Skype Açma Programsız (Resimli Anlatım)Windows live'dan kalan bir alışkanlıktır Messanger'de çoklu oturum açmak.
  • PHP Youtube Bot YapımıPHP ile Youtube'dan video bilgilerini çekme işlemini çok basit kodlarla anlatacağım.
1 2 3 4 5

27 Ocak 2012

Yazan AyQo
İş görüşmelerinde ve iş hayatında renklerin uyumuna dikkat edilmelidir. Temiz ve düzenli giyinmenin yanı sıra aşırı da makyaj yapılmamalıdır.
Kıyafet kişinin önüne geçmemeli; kıyafetiniz, kişiliğinize, statünüze, fiziğinize uygun olmalıdır. Kamu, finans, siyaset, hukuk gibi resmi sektörlere bayanlar genellikle lacivert, gri, bordo, haki, bej, vizon, kamel gibi renkleri; erkekler ise kahverengi hariç koyu renkleri tercih edebilir. Güven veren, ciddi görünen renkler tercih edilmelidir.

PEMBE GİYEN ÇALIŞAN ÜCRET ALIRKEN ŞANSLI
* Kahverengi giyen kişi diğer insanlar arasında kaybolup gidebilir. Kahverengi aynı zamanda teklifsiz, rahat bir renk olarak kabul edilir, karşısındakinin kendini resmiyetten uzak daha rahat hissetmesini sağladığı bilinir. İş görüşmelerinde, profesyonel toplantılarda kahverengi giyilmemeli.
* Kırmızının iştah açması sebebiyle dünyadaki gıda firmalarının hepsinin logosunda kırmızı bulunur. Aynı zamanda kırmızının tansiyonu yükselttiği ve kan akışını hızlandırdığı biliniyor.
* Yeşil, güven verir. O yüzden bankaların logolarında en çok tercih ettikleri iki renkten biridir. Yaratıcılığı körükler. Batıda büyük otellerin mutfaklarında duvarlar, aşçıların yaratıcılığını arttırmak için yeşile boyanmıştır. Yeşil alanlarda insanların daha az mide ağrısı çektikleri tespit edilmiştir.
* Siyah, gücü ve tutkuyu temsil eder. Hırsın da bir ifadesidir.
* Mavi, sakin olarak nitelendirilir. Araplar, mavi taşların kanın akışını yavaşlattığına inanırlar. Nazar boncuğu o yüzden mavi taşlıdır. Sakinleştirici bir renktir.
* Mor, nevrotik duyguları açığa çıkardığı, insanları bilinç altında korkuttuğu tespit edilen bir renktir.
* Pembe giyenlere, hizmetlerinden dolayı ödeme yaparken işverenin daha rahat hissettiği tespit edilmiştir.
* Sarının geçiciliğin ve dikkat çekiciliğin ifadesi olduğu, bu yüzden tüm dünyada taksilerin sarı olduğu bilinir.
* Turuncu dikkat çekicidir.
* Gri diplomatik ve ağır bir renktir. Hareketsizliği, yavaşlığı ve ciddiyeti temsil eder.
* Beyaz istikrarı, devamlılığı ve temizliği simgeler. Beyaz elbiseler kişinin temiz olduğu imajını verir.

0 yorum:

Yorum Gönder