Diyette Ekmek ve Makarna Yenir Mi? ~ AyQo Blog
  • Ücretsiz Mobil Chat ScriptiÜcretsiz chat sitesi açabileceğiniz bir script yazmak istedim.
  • LOL İtibar Puanı KasmaDünyanın en çok oynanan ve takip edilen oyunu LOL konusunda söylemek istediğim birkaç şey var.
  • Online Anti-Virüs Tarama ve Koruma SiteleriFirmalar arası rekabet sonucu ortaya çıkan çevrim içi veya Online tarama sisteminizi korumaya yardımcı olabilecek düzeyde.
  • Çoklu Skype Açma Programsız (Resimli Anlatım)Windows live'dan kalan bir alışkanlıktır Messanger'de çoklu oturum açmak.
  • PHP Youtube Bot YapımıPHP ile Youtube'dan video bilgilerini çekme işlemini çok basit kodlarla anlatacağım.
1 2 3 4 5

28 Ocak 2012

Yazan AyQo
Ülkemizde ‘ekmek ve makarna şişmanlatır’ şeklinde yanlış bir inanış var. Ekmek tek başına kilo aldırmaz. Tabii ölçülü tüketmek kaydıyla… Makarna da kilo aldırmaz. Ancak içine yağ ve kalorisi yüksek soslar eklememek gerekir.

Makarnayı haşladığınız suyu döküyor, sosunu hazırlarken tam yağlı bir kıymayı tereyağıyla kavuruyorsanız, üzerine de tam yağlı yoğurt döküp bir tabak yerine iki üç tabak tüketiyorsanız makarna elbette şişmanlatır.
Kolesterolü düşürür
Makarnayı haşladığınız suyu tamamen çekecek ve hiç dökmeyecek şekilde ayarlarsanız, çok güzel bir sebze sosu hazırlarsanız ve az yağlı bir yoğurdu sarımsakla karıştırıp sadece bir tabak yerseniz makarna şişmanlatmaz.
Normalde makarna yağsızdır. Çok az (yüzde 1-1,5) minör yağ bileşenlerini ve yüksek oranda linoleik yağ asidi içerdiğinden kolesterolü düşürücü etkisi vardır. Öte yandan vitamin ve mineraller içerir. A, B1, B2 vitaminleri, demir, kalsiyum, fosfor, potasyum ve protein yönünden de çok zengindir.
Makarnada bulunan kompleks karbonhidratlar kana yavaş karıştığı için tok tutar. Metabolizmada hemen enerjiye dönüşür. Acil enerji ihtiyacı duyan, bir karşılaşmaya ya da gösteriye hazırlanan sporcular, sanatçılar, yani fiziksel güç geretirin.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder