Çocuklarda İştahsızlık Sebepleri ~ AyQo Blog
  • Ücretsiz Mobil Chat ScriptiÜcretsiz chat sitesi açabileceğiniz bir script yazmak istedim.
  • LOL İtibar Puanı KasmaDünyanın en çok oynanan ve takip edilen oyunu LOL konusunda söylemek istediğim birkaç şey var.
  • Online Anti-Virüs Tarama ve Koruma SiteleriFirmalar arası rekabet sonucu ortaya çıkan çevrim içi veya Online tarama sisteminizi korumaya yardımcı olabilecek düzeyde.
  • Çoklu Skype Açma Programsız (Resimli Anlatım)Windows live'dan kalan bir alışkanlıktır Messanger'de çoklu oturum açmak.
  • PHP Youtube Bot YapımıPHP ile Youtube'dan video bilgilerini çekme işlemini çok basit kodlarla anlatacağım.
1 2 3 4 5

25 Şubat 2013

Yazan AyQo


Çocuklarda iştahsızlığın pek çok sebebi bulunmaktadır. Bunun en sık rastlanan sebebi ise azalmış gereksinimdir. Çocukların gereksinimi dönem dönem azalır dönem dönem ise artar. Çocuklar gereksinimleri azaldıkları dönem içerisinde iken iştahsız oldukları düşünülmektedir. Ancak bu normal bir durumdur. Yine mevsim geçişlerinde çocukların iştahı azaltabilmektedir.


Bunun dışında aile üyeleri içerisinde her zamanki doğal koşullardan farklı bir durum oluştuğunda çocuklarda iştahsızlık oluşabilir. Aynı zamanda hasta olduklarında iştahsızlık ortaya çıkabilmektedir. Misal olarak çocuklar üst solunum yolu enfeksiyonu geçirirken çocuklarda iştahsızlık görülmesi normal bir durumdur. Mide ve bağırsak enfeksiyonları geçirirken ki çocuklar bir sene içerisinde 8-10 defa virüsler tarafından enfeksiyon geçirebilirler ve bu sırada da iştahları genellikle azalır.

Ama daha uzun süreli bir iştahsızlık varsa büyüme problemleri, çok daha ciddi problemler düşünülmesi gereken durumları oluşturmaktadır. Eğer iştahsızlık uzun süreli olarak devam eden bir problem ise ve çocukta başka çeşit sıkıntılarda var ise o zaman detaylı bir inceleme yapmak gerekebilmektedir. Bir çocukta sürekli olarak iştahsızlık varsa bu yapısal bir durumda olabilir. Ailede başka yine iştahsız kişiler olabilir.

Önerim şu şekilde, eğer çocuğunuzun sağlık açısından bir rahatsızlığı yok ise. Aç bırakın bir süre sonra kendi yemek isteyecektir. Hatta yemeğe saldıracaktır diyebilirim. Kendimden örnek, annem bir keresinde yemek yemediğim için aç bırakmış ve bende çöpteki tavuk kemiklerini kemirmişim.

0 yorum:

Yorum Gönder