Teşvik Sistemi Hakkında Düzenleme ~ AyQo Blog
  • Ücretsiz Mobil Chat ScriptiÜcretsiz chat sitesi açabileceğiniz bir script yazmak istedim.
  • LOL İtibar Puanı KasmaDünyanın en çok oynanan ve takip edilen oyunu LOL konusunda söylemek istediğim birkaç şey var.
  • Online Anti-Virüs Tarama ve Koruma SiteleriFirmalar arası rekabet sonucu ortaya çıkan çevrim içi veya Online tarama sisteminizi korumaya yardımcı olabilecek düzeyde.
  • Çoklu Skype Açma Programsız (Resimli Anlatım)Windows live'dan kalan bir alışkanlıktır Messanger'de çoklu oturum açmak.
  • PHP Youtube Bot YapımıPHP ile Youtube'dan video bilgilerini çekme işlemini çok basit kodlarla anlatacağım.
1 2 3 4 5

7 Ağustos 2014

Yazan AyQo
Dünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren son mevzuat değişikliği ile sabit yatırım tutarı 1 Milyar TL ve üzerinde olan “Öncelikli Yatırımlar” için Vergi İndirimi Desteği’nin, yatırıma katkı oranına 10 puan ilave edilmek suretiyle uygulanması yönünde düzenleme yapıldı. Bu değişiklik ile sabit yatırım tutarı belirli bir büyüklüğe ulaşan büyük yatırım projeleri için yatırımın başlangıç aşamasında ortaya çıkan yüksek maliyete devlet olarak katkı sağlanması ve bu katkının olumlu etkilerinin, yatırımın en kritik aşaması olan başlangıç aşamasında hissedilmesi ve öncelikli yatırımların özendirilmesi hedeflendi.


Ayrıca, sözkonusu değişiklik ile karbon elyaf üretimine veya karbon elyaftan mamül kompozit malzeme üretimine yönelik yatırımlar “öncelikli yatırım” konuları arasına alındı. Böylelikle söz konusu yatırımların yatırım yerine bakılmaksızın 5. Bölgede geçerli olan bölgesel desteklerden yararlandırılması sağlandı. Bu çerçevede, dünyada sadece 9 ülkede üretimi bulunan karbon elyaf üretimine yönelik yatırımların ülkemizde yapılmasını özendirerek katma değer, istihdam ve ihracat açısından ülke ekonomisine önemli faydalar sağlaması beklenmektedir. Bununla birlikte, karbon elyaf üretimi yapılan tesislerde, bu üretime entegre olarak kompozit malzeme üretilmesine yönelik yatırımlara sağlanan desteklerin artırılması, kompozit malzeme ithalatının azaltılmasına ve katma değeri yüksek ileri teknoloji üretimin artırılmasına katkı sağlayacaktır.

Yapılan düzenleme ile ilgili olarak Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci şu açıklamayı yaptı:

“Yeni teşvik sisteminin uygulanmasına yönelik Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar 2012 yılında yürürlüğe girdi. Mevzuatın yayımını müteakip ülkemizde ve dünyada yaşanan ekonomik gelişmeler ve özel sektör temsilcilerinin görüş ve talepleri Bakanlığımızca sürekli olarak değerlendirilmeye alındı. Bu kapsamda bugüne kadar ihtiyaç duyulan düzenlemeleri hayata geçirmek üzere 4 adet Kararname değişikliği yapılarak Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Bu düzenleme de bu doğrultuda hayata geçirilmiştir. Ekonomik gelişmeler ve sektörün görüş ve talepleri doğrultusunda, Bakanlığımız, teşvik sisteminde ihtiyaç duyulan düzenlemeleri yapmaya devam edecek, teşvik sistemi sürekli güncellenen, yaşayan bir mevzuat olarak sürekli yeniden değerlendirilecektir.”

Kaynak: Ekonomi Bakanlığı

0 yorum:

Yorum Gönder