Bakan Işık: Endüstriyel Tasarım Yapan Firmalar Daha Kazançlı ~ AyQo Blog
  • Ücretsiz Mobil Chat ScriptiÜcretsiz chat sitesi açabileceğiniz bir script yazmak istedim.
  • LOL İtibar Puanı KasmaDünyanın en çok oynanan ve takip edilen oyunu LOL konusunda söylemek istediğim birkaç şey var.
  • Online Anti-Virüs Tarama ve Koruma SiteleriFirmalar arası rekabet sonucu ortaya çıkan çevrim içi veya Online tarama sisteminizi korumaya yardımcı olabilecek düzeyde.
  • Çoklu Skype Açma Programsız (Resimli Anlatım)Windows live'dan kalan bir alışkanlıktır Messanger'de çoklu oturum açmak.
  • PHP Youtube Bot YapımıPHP ile Youtube'dan video bilgilerini çekme işlemini çok basit kodlarla anlatacağım.
1 2 3 4 5

7 Ağustos 2014

Yazan AyQo

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık: "Ülkemizde yerleşik tüm firmalar, endüstriyel tasarım başvurusu yapan ve yapmayan diye gruplandırıldığında, tasarım yapan firmaların yapmayan firmalara göre her sektör grubunda ve her ölçek yapısında daha kazançlı oldukları net bir şekilde görülmektedir"


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, endüstriyel tasarım yapan firmaların, yapmayan firmalara göre her sektör grubunda ve her ölçekte daha kazançlı olduğunu bildirdi.

Bakan Işık, yaptığı açıklamada, küresel rekabet ortamında, sektörde faaliyet gösteren diğer firmalarla yarışta öne çıkabilmek, müşteri beklentilerine cevap verebilmenin ürün kalitesinin artırılması, etkin pazarlama faaliyetleri ile yapılabileceği gibi, günümüz ekonomisinde tasarım yolu ile de bu hedefe ulaşılabileceğini ifade etti.

Yapılan araştırmaların tüketici ürün tercihinde marka, kalite, fiyat gibi unsurların yanı sıra, ürünlerin dış görünümünün de oldukça etkili olduğunu gösterdiğini belirten Işık, "Hatta çoğu zaman tüketiciye aynı kaliteyi sunan iki ürün arasında dış görünüş ürün tercihinde en etkin rolü üstlenmektedir" dedi.

Yeni, sürekli değişim gösteren, insan ihtiyaçlarına cevap verebilen, ergonomik ve estetik niteliğe sahip tasarımlarIa ortaya çıkmanın, fikir sahiplerine ekonomik anlamda gün geçtikçe artan kazanımlar sağladığını kaydeden Işık, şöyle devam etti:

"Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Girişimci Bilgi Sistemi 2012 yılı verilerine göre, ülkemizde yerleşik tüm firmalar, endüstriyel tasarım başvurusu yapan ve yapmayan diye gruplandırıldığında, tasarım yapan firmaların yapmayan firmalara göre her sektör grubunda ve her ölçek yapısında daha kazançlı oldukları net bir şekilde görülmektedir. Firmalar ölçek düzeyine göre endüstriyel tasarım yapan ve yapmayan diye ayrı ayrı gruplandırılan çalışmada, her sektör grubunda ve ölçek düzeyinde tasarım yapan firmaların yapmayanlara göre daha fazla kar elde ettikleri ve sonuç olarak da tasarım yapan firmaların daha fazla katma değer ürettikleri görülmektedir".

Kaynak: Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı - sanayi.gov.tr

0 yorum:

Yorum Gönder