Evcil Hayvanları Öpmek Sağlığa Zararlı mı? ~ AyQo Blog
  • Ücretsiz Mobil Chat ScriptiÜcretsiz chat sitesi açabileceğiniz bir script yazmak istedim.
  • LOL İtibar Puanı KasmaDünyanın en çok oynanan ve takip edilen oyunu LOL konusunda söylemek istediğim birkaç şey var.
  • Online Anti-Virüs Tarama ve Koruma SiteleriFirmalar arası rekabet sonucu ortaya çıkan çevrim içi veya Online tarama sisteminizi korumaya yardımcı olabilecek düzeyde.
  • Çoklu Skype Açma Programsız (Resimli Anlatım)Windows live'dan kalan bir alışkanlıktır Messanger'de çoklu oturum açmak.
  • PHP Youtube Bot YapımıPHP ile Youtube'dan video bilgilerini çekme işlemini çok basit kodlarla anlatacağım.
1 2 3 4 5

31 Temmuz 2014

Yazan AyQo

Kedi ve köpekleri çoğumuz severiz özellikle yavru olanları. Onları öpmeye, koklamaya ve oyun oynamaya kıyamayız.

Amerika'da bir üniversitenin araştırmaları şunu göstermiş:

Köpek ve kedilerde bulunan organizmaların veya bakterilerin çoğu insanlarda bulunanlardan farklı özellikte ve farklı türde olduğu gözlenmiştir. Ayrıca kedi ve köpeklerin ağızlar bir insan ağzından daha az kirli olduğu ortaya çıkmıştır. Özellikle dişini fırçalamayan insanların ağzından daha temiz olduğu söylenmekte.


Temiz bir şekilde beslenen veya bakılan evcil hayvanların öpme yoluyla hastalık bulaştırma risklerinin ve insanlardan hastalık kapma risklerinden daha düşük olduğunu ifade etmektedir. Yani ne bizden onlara ne de onlardan bize hastalık bulaşma olasılığı düşük.

Ancak çok az da olsa zoonoz adı verilen bir bakteri hayvanlara fazla zarar vermemesine rağmen insanlar için çok tehlikeli olabiliyor. Fakat hekimler kedi ve köpeklerden hastalık bulaşma riskini düşük olarak değerlendirmektedir.

Kedilerin köpeklere oranla daha fazla tehlike taşımasının nedeni ise toksoplazma adı verilen ve özellikle hamilelikte bebek gelişimini etkileyen bir hastalığı bulaştırmalarıdır. Bu hastalık çok sık görülmemekle birlikte hamile kadınların evcil hayvan bakımına devam etmeleri için doktorları ile görüşmeleri önerilmektedir.

Evcil hayvanların ağızlarında dışkı kaynaklı bakteriler olabileceğini en güvenli yolun hayvanla ağız yoluyla bir temas kurulmasından sonra yıkanmanın sağlamanması olacağı üzerinde duruluyor. Hayvanları öpmeyle hastalık bulaşma inancına sahip olan insanların kir ve mikrop korkusu olabileceği de söyleniyor.

Bir köpek tarafından yalanmanın hastalık yapıcı mikropları bulaştırma olasılığı hastalıkları başka yollardan alma olasılığından çok düşük olmasına rağmen dikkat edilmesi gereken nokta hayvanlarla iletişimi kuran kişinin sağlık durumudur. Masum bir öpücük ya da bir defalık bir yalama sağlıklı kişilerde herhangi bir soruna yol açmazken bağışıklık sistemi çok zayıf ve yaşlı kişilerde bir hastalık nedeni olabilir. Hasta olan kişiler diğer çevresel mikroplardan korunduğu gibi evcil hayvanlarla çok yakın olmaktan da kaçınmalıdır. Evcil hayvanlarla yakın ilişkiler kuran “sağlıklı” çocukların bağışıklık sisteminin daha fazla uyarılacağı ve erken bağışıklık geliştireceğini söyleyen uzmanlar da bulunmaktadır.

Doktorlar arasında pek çok kişinin çöp kutularına dokunduktan cinsel ilişkide bulunduktan ve hatta tuvalet temizliğinden sonra ellerini yıkamadığını ve evcil hayvanların bu durumlardan daha kötü olamayacağını düşünenler de bulunmaktadır. Buna karşın güvenlikten endişe edenlerin evcil hayvan ağızlarını tıpkı insanlarda olduğu gibi temiz ve bakımlı tutabileceğihayvanların mutfak eşyaları ile temasının önlenmesinin yeterli olduğu görüşünde.

0 yorum:

Yorum Gönder