MS Hastalığı ve Tedavi Yöntemleri ~ AyQo Blog
  • Ücretsiz Mobil Chat ScriptiÜcretsiz chat sitesi açabileceğiniz bir script yazmak istedim.
  • LOL İtibar Puanı KasmaDünyanın en çok oynanan ve takip edilen oyunu LOL konusunda söylemek istediğim birkaç şey var.
  • Online Anti-Virüs Tarama ve Koruma SiteleriFirmalar arası rekabet sonucu ortaya çıkan çevrim içi veya Online tarama sisteminizi korumaya yardımcı olabilecek düzeyde.
  • Çoklu Skype Açma Programsız (Resimli Anlatım)Windows live'dan kalan bir alışkanlıktır Messanger'de çoklu oturum açmak.
  • PHP Youtube Bot YapımıPHP ile Youtube'dan video bilgilerini çekme işlemini çok basit kodlarla anlatacağım.
1 2 3 4 5

24 Haziran 2014

Yazan AyQo

"MS" diğer adıyla Multipl Skleroz, beyin ve omurilikten oluşan merkezi sinir sisteminin 20-40 yaş (genç erişkin) grubunda en yaygın görülen nörolojik hastalıklarından biridir.


Miyelin tabakası, merkezi sinir sisteminin vücudun çeşitli organlarına gönderdiği elektriksel mesajların sinir telcikleri üzerinde iletilmesinde yardımcı olur. Miyelin tabakasının zarar görmesi, bu iletimde kesintilere, aksamalara neden olmaktadır. Bu hastalık en çok miyelin tabakasından etkilenir.

Hastalık ise miyelinin iltihaplanmasıyla gelişir. Eğer iltihaplanma hafif bir şekilde atlatılırsa, miyelin kendi kendini tamir edebilir, lakin iltihaplanma aşırı ise, miyelin çok fazla zarar görür ve burada sert bir katman oluşur. Beyin ve omurilik aracılığıyla sinirin bağlı olduğu organa gitmesi gereken iletiler bu bölümde oluşan katman yüzünden engellenir ve bu nedenle beyin ile organ arasındaki haberleşme gerçekleşemez.

Hastalık bulaşıcı değil ancak ailede birinde var ise genetik olarak bu hastalığa yatkın olabilirsiniz.

Hastalığın Belirtileri


En sık görülenler yorgunluk, güçsüzlük, hissi belirtiler (karıncalanma, uyuşukluk, ağrı), görme bozuklukları (bir gözde görme kaybı, bulanık veya çift görme), kas fonksiyon bozuklukları (katılık, titreme, idrar kaçırma, kabızlık, cinsel sorunlar) ve denge sorunlarıdır (dengesizlik, baş dönmesi). Saydığımız bu belirtilerin bir veya birkaçını hissettiğinizde vakit kaybetmeden tam teşekküllü bir hastanenin “Nöroloji” bölümünden randevu almanızda fayda vardır.

Kimlerde Görülür


Dünyada 3,5 milyon, ülkemizde ise 45 - 50 bin MS hastası olduğu varsayılmaktadır. Genç yaş grupları arasında en sık görülen nörolojik hastalıklardan birisidir. MS hastalarının büyük bir bölümü ilk ataklarını 20-40 yaşları arasında geçirmektedir. Ancak nadiren de olsa çocukluk veya ileri yaş gruplarında da ortaya çıkabilir.

Tedavisi


MS hastalığının bir tedavisi yok. Ancak semptomatik tedavi yöntemleriyle yani MS’in belirtilerini giderebilmek ve insanların MS’le birlikte daha rahat bir yaşam sürmelerini sağlamak için belirli ilaçlar verilmektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder