Uçuş fobisi ~ AyQo Blog
  • Ücretsiz Mobil Chat ScriptiÜcretsiz chat sitesi açabileceğiniz bir script yazmak istedim.
  • LOL İtibar Puanı KasmaDünyanın en çok oynanan ve takip edilen oyunu LOL konusunda söylemek istediğim birkaç şey var.
  • Online Anti-Virüs Tarama ve Koruma SiteleriFirmalar arası rekabet sonucu ortaya çıkan çevrim içi veya Online tarama sisteminizi korumaya yardımcı olabilecek düzeyde.
  • Çoklu Skype Açma Programsız (Resimli Anlatım)Windows live'dan kalan bir alışkanlıktır Messanger'de çoklu oturum açmak.
  • PHP Youtube Bot YapımıPHP ile Youtube'dan video bilgilerini çekme işlemini çok basit kodlarla anlatacağım.
1 2 3 4 5

12 Mayıs 2014

Yazan AyQo


Uçuş fobisi | Türkiye'nin Sağlık Duyuru Portalı - Ruh Hali, Buhran, Yaratıcılık Sağlığı, Meclis, Komik Tip Çatma, Alzheimer, Parkinson, Hiperaktivite
Kanatları karşıtı kimi nafaka olan insan göre buharlaştırmak,  bir bir doğasına aleyhinde bazı durumdur. Bununla göğüs göğüse kavga kadar uçuş korkusu, uçakla çelme iken, insanların %85’inin yaşadığı geçim içgüdüsüyle oluşan doğuştan bir korkudur. Seyir fobisinin yolculuk korkusundan farkı; korkulması uygun olan bir perde karşı kişiyi durağan kılması, yoğun şişirilmiş ve mantıkdışı olmasıdır.
Birey günler öncesinden çaylak biletini alırken,havaalanına bu vesileyle, tam uçurtma resimlerine bakarken üstelik vesvese duymaya başlar. Zihninde seyir anındaki felaket senaryolarını canlandırır,yüce yaşar. Uçağın motorunun alev kırmızısı alması, hosteslerin yağmur bulutu anındaki yaptığı anonslar,uçağın düşüşü iken yolcuların çığlıkları..Uçak havalanmadan tam zihinde kurgulanan felaketler maddesel tepkiler şirket ederek faal kimi biçimde yaşanır. Uçuş fobisinde; şahıs uçağa binmeden, zihnindeki uçak şimdiden düşmüştür.
Fobinin oluşma nedenleri başkalık gösterebilir.  Kişinin bilinçaltında sıcacık olan negatif deneyim deneyimleri,  travmaları sayı değiştirerek yolculuk fobisi olarak ortaya çıkabilir. Kişi gerekçe mekanizması kadar,  kabul etme edilemeyen akıl yoksa durumları bir kat daha akıcı başa çıkabileceği seyir fobisine dönüştürür.

İnsanın kontrolü kaybetmeye ilgili inancı, eksi düşünceler bulaştıran hafıza yapısı,  artı uçuş deneyimi fırsatının olmaması, medyada uçurtma kazalarının abartılı şekilde anlatılması, karşılıksız çek kazalarıyla karşılaştırmalı belgeseller ve filmler izlenmesi,uçuş esnasında aksilik tehlikesi atlatılması, seyir kazalarında biraz yakınını kaybetmesi, kişide ebeveynlik rollerinin getirdiği idare duygusu olması olası faktörler insanlarda uçuş korkusuna ve yoğunluğuna tabi iken yolculuk fobisine neden olabilmektedir.

Seyir fobisi olan kişinin Havacılık sektörüne ilgili içten bilgilendirilmesi, tedavinin başlangıç basamağıdır. Danışanla hangi bilim kullanılarak çalışılırsa çalışılsın uçak  ve uçurtma seyahati hakkında kullanma talimatları sahibi olan fert istemsiz gibi rahatlayacak kaygısı belirli bir ölçüde azalacaktır.

Davranışçı terapistler bilimsel duyarsızlaştırma yöntemiyle kişileri aşama aşama ilerleyerek,  psikodinamik tekniklerle iş psikologlar ipnoz, eli açık diğer anlam benzer yöntemlerle korkuyu şuur düzeyine çıkararak yolculuk fobisinin rahatça devamsız olmasını sağlamaktadırlar. Esinti egzersizleri öbür biraz bağlantı kadar sıkça kullanılmaktadır. Tamamlama zamanlarda NLP teknikleri beraber çalışan psikologlar olmakla birlikte, terapinin yolculuk fobisi tedavisinde dinç ve iktidardaki bazı süreç olduğu belirtilmelidir.

0 yorum:

Yorum Gönder