Diş Etleri Tedavisi ve Estetiği ~ AyQo Blog
  • Ücretsiz Mobil Chat ScriptiÜcretsiz chat sitesi açabileceğiniz bir script yazmak istedim.
  • LOL İtibar Puanı KasmaDünyanın en çok oynanan ve takip edilen oyunu LOL konusunda söylemek istediğim birkaç şey var.
  • Online Anti-Virüs Tarama ve Koruma SiteleriFirmalar arası rekabet sonucu ortaya çıkan çevrim içi veya Online tarama sisteminizi korumaya yardımcı olabilecek düzeyde.
  • Çoklu Skype Açma Programsız (Resimli Anlatım)Windows live'dan kalan bir alışkanlıktır Messanger'de çoklu oturum açmak.
  • PHP Youtube Bot YapımıPHP ile Youtube'dan video bilgilerini çekme işlemini çok basit kodlarla anlatacağım.
1 2 3 4 5

5 Mayıs 2014

Yazan AyQo
Gülümsediğimiz zaman diş ve diş etlerimiz belli bir oranda gözükmek zorunda ve estetik bir görünüme sahip olmalıdır. Yani estetik için diş etiniz bir belli bir oranda gözükmesi şart. Bu şartlara uymayan diş ve diş etleri için estetik tedavi uygulanması gerekebilir.


Diş etleri dişlerinize göre çok uzun gözüküyorsa dişlerinizin biraz daha uzun gözükmesi tedavi gerektirebilir. Bazen de diş etlerinde dişler sürmemiş olabiliyor. Bununla birlikte diş etlerinde gizli olarak kalabilmektedir. Bu tip durumlarda lazerle ya da dişin boyunu uzatacak şekilde manikür tarzında bir işlemde geçirilir.

Bu tedaviler lazerle yapılıyor ise iyileşme süreci kısalır. Yaklaşık 1-2 hafta sonra iyileşme tamamlanır ve olması gereken diş ve diş eti boyu istenilen düzeye gelir.

Diş etlerinde estetik bir müdahale olması için iki seçenek vardır. Birincisi ya da ilki sağlıklı diş etleridir. Fakat hasta güldüğü durumlarda fazla derecede diş etleri gözükebilir. Bu da pek hoş bir görüntü değildir ve bundan şikayet ederiz.

Diş etlerinin gözüken kısımları 3-4 mm nin üstünde olduğu zaman sadece diş etleri değil alttaki kemik dokuya da tedavi uygulamak gerekebilir. Çünkü diş etleri kemik dokuyla paralel gider. 2-3 mm ile güzel bir sonuç alınıyorsa sadece diş etlerine tedavi uygulanarak dişin boyu uzatılır ve diş etlerinin görünen kısımlarının boyu azaltılır.

Şimdiye kadar sağlıklı diş etlerinin estetiği için konuştuk. Sağlıksız diş etleri için yani diş eti hastalıklarına bağlı olarak kırmızı, şişmiş, dokunulduğunda neredeyse kanama olacak durumda olan diş etleri varsa öncelik bu rahatsızlıkların giderilmesi için tedavi uygulamaktır. Tedaviler ile birlikte diş etlerine estetik uygulamalar da yapılır. Daha sonrada ikisi birlikte iyileşme sürecine bırakılır.

1 yorum:

  1. Zamanla çürüyen dişlerimle beraber diş etlerimde de sızlamalar başladı sanırım benimde bir diş eti tedavisine ihtiyacım bulunuyor.

    YanıtlaSil