Dişler Neden Sararır ve Beyazlatma Yöntemleri Neler? ~ AyQo Blog
  • Ücretsiz Mobil Chat ScriptiÜcretsiz chat sitesi açabileceğiniz bir script yazmak istedim.
  • LOL İtibar Puanı KasmaDünyanın en çok oynanan ve takip edilen oyunu LOL konusunda söylemek istediğim birkaç şey var.
  • Online Anti-Virüs Tarama ve Koruma SiteleriFirmalar arası rekabet sonucu ortaya çıkan çevrim içi veya Online tarama sisteminizi korumaya yardımcı olabilecek düzeyde.
  • Çoklu Skype Açma Programsız (Resimli Anlatım)Windows live'dan kalan bir alışkanlıktır Messanger'de çoklu oturum açmak.
  • PHP Youtube Bot YapımıPHP ile Youtube'dan video bilgilerini çekme işlemini çok basit kodlarla anlatacağım.
1 2 3 4 5

23 Nisan 2014

Yazan AyQo

Bazı insanlar maalesef çok çabuk dişleri sarara-biliyor. Çoğu insan doğal bir beyaz dişlere sahip olurken, çoğumuz ise sarıya yakın bir diş rengine sahip olurlar ve açıkça bunu düzeltmek çok zor. Bunun yanında diş doğuştan beyaz olsa bile zamanla sarara-biliyor. Ama sararmanın bilinen en önemli nedeni herkesçe bilinen; çay, kahve, sigara.

Diş hekimlerini literatüründe estetik çok fazla yer tutmaktadır. Diş beyazlatma yöntemini kısaca açıklamak gerekirse uzmanlar tarafından verilen tavsiyeler veya kliniklerde verilen diş beyazlatmaya yönelik hizmetler diyebiliriz. Diş beyazlatma tekniğinin ömrü 2 ile 4 yıl arasında değişebilir. Bu süreyi uzatmak sizin elinizde tabi.

Bir diğer diş beyazlatma yönetimi ise halk arasındaki deyişle porselenler. Laminate porselenler diye de geçen bu porselenler iyi bir beyazlatma tekniğidir. Ancak uygulamadan önce diş sağlınız kötü durumda olmaması gereklidir. Aksi taktirde başka problemlerde çıkabilir.

Diş beyazlatma işlemi birkaç aşamadan meydana gelir. Öncelikle doktorunuz dişinizde herhangi bir sağlık problemi var mı ona bakar. Eğer bir problem yoksa işlem gerçekleşmeye başlar. İlk olarak diş etinizi korumak için özel bir işlem uygulanır. Daha sonra beyazlatma jeli sürülür. Akabinde 20 dakika boyunca dişinize bir ışık uygulanır. Ardından tekrar jel sürülüp tekrar ışık verilir. Toplamda bu işlem 1 saati bulur. Bu 1 saat sonunda diş beyazlatma işlemi tamamlanmış olur.

Diş beyazlatma işlemi tamamlandıktan sonra 15-20 dakika boyunca flor ve hassasiyeti yok eden kimyasallar dişlerinize uygulanır.

İşlem sırasında biraz acı çekmeniz mümkündür ve bu acı önümüzdeki 3-4 saat boyunca devam edebilir. İşlem tamamen bittikten sonra size ne yapmanız gerekenler söylenir ve 2-3 hafta içerisinde bir seans daha yapabilirsiniz.



0 yorum:

Yorum Gönder