Fotoğraf Çekmek İçin Bakış Açısı Şart ~ AyQo Blog
  • Ücretsiz Mobil Chat ScriptiÜcretsiz chat sitesi açabileceğiniz bir script yazmak istedim.
  • LOL İtibar Puanı KasmaDünyanın en çok oynanan ve takip edilen oyunu LOL konusunda söylemek istediğim birkaç şey var.
  • Online Anti-Virüs Tarama ve Koruma SiteleriFirmalar arası rekabet sonucu ortaya çıkan çevrim içi veya Online tarama sisteminizi korumaya yardımcı olabilecek düzeyde.
  • Çoklu Skype Açma Programsız (Resimli Anlatım)Windows live'dan kalan bir alışkanlıktır Messanger'de çoklu oturum açmak.
  • PHP Youtube Bot YapımıPHP ile Youtube'dan video bilgilerini çekme işlemini çok basit kodlarla anlatacağım.
1 2 3 4 5

31 Mart 2014

Yazan AyQo

Fotoğraf çekmek birçok insanın olmazsa olmaz hobileri arasında yer almaktadır. Kimilerinin ise inanılmaz bir şekilde heves ettiği aktivitedir. Bazıları ise fotoğrafçılığı profesyonel düzeyde yapmaktadırlar. Profesyonel makineler ile en iyi kareleri yakalamak için çaba sarf ederler. Bu çaba hiç bir zaman o insanı yormaz. Kimi kesimler ise kulüpler kurarlar ve birlikte fotoğraf çekmeye giderler. Bu onların en anlamlı hobisidir.
Bir çok fotoğrafçının katıldığı doğa gezisinde, üst düzey fotoğrafçılar hemen kendilerini belli ederler. Ellerinde makineleri ile en güzel kareyi yakalamak için sürekli keşif yapar ve çaba harcarlar.

Diyelim ki fotoğrafçılar bir gölün kenarında yalnız kalmış bir çınar ağacını çekmek isterler. Bazıları uzaktan bir kare almak ister. Bazıları ise hemen yanından. Bazıları güneşin batmasını bekler, en güzel karenin o zaman olduğunu düşünürler. Bazıları ise daha da odaklanarak, aralarından güneş ışınların sızdığı yaprakları çekmeye çalışırlar. Bunun gibi çeşit çeşit sıralayabiliriz farklı bakış açılarını.

Bu insanların hepsi bir çınar ağıcı görüyor ama her bakış açısı farklı bir çınar ağacını anlatıyor adeta. Bir çınar ağacına ya da başka bir şeye farklı bakış açısıyla bakmak onunla ilgili farklı kompozisyonları ortaya çıkarmak manasına geliyor.

Fotoğrafta doğru kompozisyon ya da istediğiniz kompozisyonu yakalamak için doğru bakış açısından bakmalısınız.

0 yorum:

Yorum Gönder