Kanser olan hastalar bazı gıdaları tüketmemeleri gerekmektedir. İşte bu gıdalardan bazıları;
Kimyon çok yararlı bir gıda fakat kanser hastaları için uygun değildir. Ancak 15-20 dakika suda kaynatılarak ve süzüldükten sonra bu süzülen kısım yemeklerde kullanılabilir. Ayrıca kimyon şeker hastalarına da etkisi vardır. Kimyon şekeri düşürür. Bu yüzden ani şeker düşmelerine karşı dikkatli olmak gerekir.
Muz içerisindeki kahverengi maddeler kanser hastaları için tehlikeli olabilir. Bağışıklık sistemi zayıf olan hastalar için sıkıntı olabilir.
Greyfurt içerisindeki kimyasal maddelerden dolayı, kanser ilaçlarının emilimini yani vücuttan atılmasını engelliyor. İlaçlar vücutta tolere edilmeyince rahatsızlıklar meydana gelebilir. İlacın yan etkisini artırma riski çok yüksek.
Omega 3 yararlı bir yağdır. Omega 3 tablet yerine balıktan alınması daha iyidir. Ancak doktor tavsiyesi üzerine Omega 3 takviyesi yapılabilir. Omega 3 yağı radyoterapik tedavinin etkisini azaltır.
C Vitamininin yararlarını saymakla bitiremeyiz. Ancak meyvelerden almak yerine c vitaminin tabletlerini alırsak, kanser olduktan sonra kanser ilaçlarının etkisini C vitamini azaltabiliyor.
Kalsiyum kemik erimesini engeller ve bir çok yararı vardır. Aynı şekilde kalsiyum tabletlerinden uzak durun.
Özellikle konsantre vitamin ve mineral tabletlerini kullanmayın.
0 yorum:
Yorum Gönder