Yüz Şekillerine Göre Saç Kesim Modelleri ~ AyQo Blog
  • Ücretsiz Mobil Chat ScriptiÜcretsiz chat sitesi açabileceğiniz bir script yazmak istedim.
  • LOL İtibar Puanı KasmaDünyanın en çok oynanan ve takip edilen oyunu LOL konusunda söylemek istediğim birkaç şey var.
  • Online Anti-Virüs Tarama ve Koruma SiteleriFirmalar arası rekabet sonucu ortaya çıkan çevrim içi veya Online tarama sisteminizi korumaya yardımcı olabilecek düzeyde.
  • Çoklu Skype Açma Programsız (Resimli Anlatım)Windows live'dan kalan bir alışkanlıktır Messanger'de çoklu oturum açmak.
  • PHP Youtube Bot YapımıPHP ile Youtube'dan video bilgilerini çekme işlemini çok basit kodlarla anlatacağım.
1 2 3 4 5

26 Şubat 2013

Yazan AyQo


Görünüşümüzü en çok etkileyen faktörlerden biri de saç kesimi. Hepimiz televizyonda ya da bir arkadaşımızda bir saç kesimini beğenip koşa koşa kuaföre gitmişizdir. Sonuç ise çoğu zaman hüsran olmuştur. Bunun en önemli etkeni kendi yüz hatlarımızı bilmemenizden kaynaklanıyor.


Ne kadar kısa saç ve nasıl bir kesim yüzümüzle en güzel uyumu sağlar, bunu öğrenmek en önemli nokta saç kestirmede. Bu sebeple bu yazının birçok kişini işine yarayacağını umuyorum. Öncelikle elinize bir ayna almalı ve aşağıdaki yüz tiplerinden en çok hangisi sizin yüz tipinize uyuyor onu bulmanız ve saç kesimini verilen basit kurallara göre yaptırmanız.

Yuvarlak Yüzler: Yuvarlak hatları olan bir yüzünüz varsa ihtiyacınız olan kesim yüzünüzü ovalleştirecek tipte olanlardır. Bunun için başın üzerinde hacimli olan saçlar ideal. Asimetrik saç kesimleri de bu konuda size yardımcı olacaktır. Omuz hizasında bulunan saçlarınızı çeneden aşağıya doğru katlarla kestirerek daha ideal bir görünüm elde edebilirsiniz.

Oval Yüzler: Bu tip yüze sahip olanlar en şanslı olanlar.. Bu yüz tipine birçok saç modeli çok yakışır. Fakat en ideali omuz boyunda olan saçları hafif ve dağınık dalgalı şekilde kullanmaktır.

Kare Yüzler: Bu tip bir yüzünüz varsa ve uzun saç seviyorsanız, saçınızı olabildiğince uzatmanız gerek. Saçların hafif dalgalı olması da önemli. Omuza kadar olan kısmı düzleştirip alt kısımları hafif dalgalı yaparak da kullanabilirsiniz. Saçınızı çok düz kullanırsanız yüzünüz olduğundan uzun gözükecektir.

Kalp Yüzler: Yüzünüzün alt kısmı dar üst kısmı genişse yani elmacık kemikleriniz çıkıksa sizin için en ideali çenenize kadar saçlarınızı düz indirip daha sonra hacim vermeniz olacaktır. Alnınızda ve başınızın ön kısmında kahkül ve ya perçem gibi seçenekler kullanarak yüzünüzdeki orantısızlığı giderebilirsiniz.

Elmas Oval Yüzler: Elmas ve de oval bir yüzünüz varsa mutlaka saçlarınızın katlarını azaltmalısınız. Yuvarlak ve katlı kesimler size göre olmayacaktır. Saçlarınızı uzatıp kulak hizasında hafif katlı bir şekilde ve alt kısımları dalgalarla hareketli bir şekilde kullanmanız yüz tipinize en iyi gidecek olan model olacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder