Sınavda Dikkat Becerisi ve Sınav Kaygısında Ne Yapmalı ~ AyQo Blog
  • Ücretsiz Mobil Chat ScriptiÜcretsiz chat sitesi açabileceğiniz bir script yazmak istedim.
  • LOL İtibar Puanı KasmaDünyanın en çok oynanan ve takip edilen oyunu LOL konusunda söylemek istediğim birkaç şey var.
  • Online Anti-Virüs Tarama ve Koruma SiteleriFirmalar arası rekabet sonucu ortaya çıkan çevrim içi veya Online tarama sisteminizi korumaya yardımcı olabilecek düzeyde.
  • Çoklu Skype Açma Programsız (Resimli Anlatım)Windows live'dan kalan bir alışkanlıktır Messanger'de çoklu oturum açmak.
  • PHP Youtube Bot YapımıPHP ile Youtube'dan video bilgilerini çekme işlemini çok basit kodlarla anlatacağım.
1 2 3 4 5

23 Ocak 2013

Yazan AyQo

Özellikle Seviye Belirleme Sınavı, YGS, LYS gibi sınavlarda, dikkatini hiç bozmadan sınava yoğunlaşmak çok zordur. Eğer bir öğrenci sınava iyi odaklanırsa onun için bir avantajdır. Odak noktasını kaybederse öğrenci, sınavın sonucu üzücü olabilir.

Sınavlarda başarılı olmak için verimli ders çalışmanın yanında sınava iyi odaklanmak ve yeterli düzeyde kaygı gereklidir.

Öncelikle kaygından bahsedeyim. Kaygı mutlaka gereklidir. Ama miktarı çok önemlidir. Az düzeyde bir kaygıya sahip olmak öğrencinin ne olursa olsun, ben her türlü kazanırım düşüncesidir. Böyle diyen bir öğrenci hiç çalışmadığı için sınavı büyük yüzdelerde başarısız olur.

Yüksek düzeyde kaygı ise bu sınav benim dönüm noktam kazanamazsam ölürüm düşüncesidir. Böyle bir düşünce öğrenciyi çok ders çalıştırabilir. Ama sınav esnasında tüm bildiklerini unutabilir. Çünkü yükse bir dozajda strese maruz kalır.

En ideali orta düzeyde bir kaygı. Bu dengeyi tutturanlar ve verimli çalışanlar mutlaka sınavı kazanır.


Dikkat Becerisi ve Odaklanılmış Dikkat Süresi Neurofeedback İle Nasıl Gelişir?

Dikkat becerisini kontrolü, beyin ön bölgesinde prefrontal korteksteki dikkat merkezinden yürütülür. Neurofeedback denen yöntem ile, dikkati düzenleyen beyin merkezinin yaydığı elektriksel beyin dalgalarının görüntülenmesi, kontrol edilmesi ve geliştirilmesi mümkün olmaktadır. Beyin dalgalarının görüntülenmesi ve ekranda kişinin kendi beyin dalgalarını kendisinin kontrol etmeyi öğrenmesi üzerine kurulu bir geri-bildirim sistemi olan Neurofeedback uygulaması sırasında, öğrenci kendi dikkat becerisini belirleyen beyin dalgalarını görmektedir. Bu beyin dalgalarını oluşturan dikkat merkezini geliştirici egzersiz programları ile, öğrenci hem dikkatini toparlama becerisini geliştirmekte, hem de odaklanılmış dikkat süresini arttırmayı öğrenmektedir.

Dikkat eksikliği yoksa öğrencide çeşitli antrenman ve yöntemlerle dikkat becerisini geliştirebilir.

0 yorum:

Yorum Gönder