REM Uykusu ~ AyQo Blog
  • Ücretsiz Mobil Chat ScriptiÜcretsiz chat sitesi açabileceğiniz bir script yazmak istedim.
  • LOL İtibar Puanı KasmaDünyanın en çok oynanan ve takip edilen oyunu LOL konusunda söylemek istediğim birkaç şey var.
  • Online Anti-Virüs Tarama ve Koruma SiteleriFirmalar arası rekabet sonucu ortaya çıkan çevrim içi veya Online tarama sisteminizi korumaya yardımcı olabilecek düzeyde.
  • Çoklu Skype Açma Programsız (Resimli Anlatım)Windows live'dan kalan bir alışkanlıktır Messanger'de çoklu oturum açmak.
  • PHP Youtube Bot YapımıPHP ile Youtube'dan video bilgilerini çekme işlemini çok basit kodlarla anlatacağım.
1 2 3 4 5

17 Şubat 2012

Yazan AyQo

İnsan hayatının ortalama 1/3 uykuda geçiyor.Kimimize bu uyku yeterli gelirken, kimimiz bir 8 saat daha uyuma ihtiyacı hissediyor.Uyku ihtiyacı, bilinenin aksine beden yorgunluğu yüzünden oluşan bir ihtiyaç değil, beynin dinlenme ihtiyacıdır.

Uyku sırasında beynimiz, 5. evrede dinlenir.Bu evreye REM(Rapid Eye Movement) denir.Bu evre yaklaşık 90 dakikada bir gerçekleşir ve 5-10 dakika sürer.Bu evrede rüya görülür.Bebekler gün içinde daha çok  şey öğrendiği için bu süre bebeklerde daha uzundur.Aynı zamanda stresli kişilerde de bu süre uzar.
Uyku Sırasında Beyin Nasıl Dinlenir?
Beynimiz gün içinde öğrenilen geliştirilen yahut değiştirilen bilgileri, o anda işleyip, düzenlemez.Bunlar bir yerde tutulup, uyku sırasında düzenlenir.Aynı zamanda beyinde biriken atıklar uyku sırasında atılır.
Öğrenilen bilgiler uyku sırasında tıpkı bir bilgisayar gibi klasörlere ayrılır, dosyalar birbiri ile linklenir.Bilgisayarda olduğu gibi defragmante yapılır.
Verimli Uyku Nasıl Sağlanır?
Güncel hayatta zaman artık insanlara yetersiz gelmeye başladı.Buna rağmen insanlara yüklenen sorumluluklar artmaya devam ediyor.Bu sebepten uyku hakkında daha çok araştırmalar yapılıyor ve uyku verimi arttırılmaya çalışılıyor.
Peki sağlıklı uyku nedir? İdeal uyku kaç saat ve ne zaman olmalıdır? Öncelikle çok rüya görmek sağlıklı bir uykuya işaret etmez, aksine sağlıksız stresli bir uyku geçirdiğiniz anlamına gelir.İnsanların rüyalarını hatırlamaları için 90 dakikada bir gerçekleşen REM uykusu sırasında yani rüya görülen evrede uyanmaları gerekir.Sonuç olarak çok rüya gören kimseler uyku sırasında çok uyanan, verimsiz bir uykusu olan kimselerdir.REM uykusu sırasında uyanmak insanı yorgun hissettirir ve daha fazla uykuya ihtiyaç duyar.
O halde kurduğunuz bir alarm da sizi REM uykunuz sırasında uyandırabilir, size yorgunmuş hissi verdirebilir.Bu sebepten bilim adamlarının tavsiyesi uyumadan önce kalkmanız gereken saati beyninizde kurgulamak ve alarmınızı kapatmak.Tabi, kendinize güvenmiyorsanız REM uykularınızı ölçen alarmlardan alıp REM uykunuz sırasında uyanmayı engelleyebilirsiniz.Ayrıca REM uykusu sırasında göz kapakları hareketlenir.Kalp ritmi değişir.Siz siz olun uyandıracağınız kişinin göz kapaklarına dikkat ederek uyandırın
İdeal uyku süresi ve zamanı insandan insana genetik olarak değişir.Bu sebepten saat ve zaman belirlemesi yerine gün içinde düzenli uyku sizi daha dinç yapacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder