Kuru fasulye kış mevsiminin vazgeçilmez yemeklerinden. Hele de güveçte piştiğinde tadı bir başka oluyor.
Malzemeler
1/2 kg kuru fasulye
3 adet orta boy kuru soğan
150 gr(yaklaşık 10 dilim) pastırma
2 adet domates
3 adet sivribiber
1 adet çuşka biber
5-6 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
100 gr margarin
Yeterince tuz
Yapılışı
* Akşamdan su ile ıslattığınız fasulyelerin suyunu değiştirip haşlayın.
* Kuru soğanları ince ince kıyıp margarinle güveç tenceresinde pembeleştirin.
* İnce ince kıydığınız sivri biberleri ve pastırmaları da tencereye ilave edip kavurun.
* Kıydığınız sarımsakları ve salçaları ilave edip, 1-2 sefer daha karıştırdıktan sonra çuşka biberi ve kabuklarını soyup küp şeklinde doğradığınız domatesleri de tencereye ilave edip pişirin.
* Bu esnada haşlanmış olan fasulyelerin suyunu süzüp tencereye ilave edin.
* Yeterince baharatını ve suyunu koyup fasulyeler biraz hermeleninceye kadar pişirin. (pişirme esnasında tencerenin ağzını folyoyla kaplayın)
* Ocaktan indirip pilav ve turşu eşliğinde servis yapabilirsiniz.
Not: Arzu edenler, 1 tatlı kaşığı kimyon ilave edebilirler.
0 yorum:
Yorum Gönder