Bilişim Teknolojileri Sınıfında Sınıf Yönetimi ~ AyQo Blog
  • Ücretsiz Mobil Chat ScriptiÜcretsiz chat sitesi açabileceğiniz bir script yazmak istedim.
  • LOL İtibar Puanı KasmaDünyanın en çok oynanan ve takip edilen oyunu LOL konusunda söylemek istediğim birkaç şey var.
  • Online Anti-Virüs Tarama ve Koruma SiteleriFirmalar arası rekabet sonucu ortaya çıkan çevrim içi veya Online tarama sisteminizi korumaya yardımcı olabilecek düzeyde.
  • Çoklu Skype Açma Programsız (Resimli Anlatım)Windows live'dan kalan bir alışkanlıktır Messanger'de çoklu oturum açmak.
  • PHP Youtube Bot YapımıPHP ile Youtube'dan video bilgilerini çekme işlemini çok basit kodlarla anlatacağım.
1 2 3 4 5

17 Şubat 2012

Yazan AyQo

Öncelikle sınıf yönetimi kavramını tanıyalım. Sınıf yönetimi, sınıf yaşamının bir orkestra gibi yönetilmesidir, içinde öğrenmenin gerçekleştirdiği bir çevrenin oluşturabilmesi için gerekli olanak ve süreçlerin, öğrenme düzeninin, ortamının kuralların sağlanması ve sürdürülmesidir.


Sınıf yönetimi, eğitim programı ve planı, öğretim yöntemi, eğitim etkinliği, teknoloji, zaman, mekan, öğretici ve öğrenci arasında etkili bir eşgüdümleme gerçekleştirilerek  öğrenmeye elverişli bir ortam ve düzenin sağlanması ve sürdürülmesi olarak tanımlanabilir.

Bilgi Teknolojileri sınıfını derse uygun bir ortam haline gerekmektedir. Öncelikle her teneffüste sınıf havalandırılmalı ve sınıf kullanıma kapanmalıdır.

Sınıftaki tüm bilgisayarlar aynı teknik özelliklere sahip olmalıdır. Bu öğrencilerin daha iyi bir bilgisayara oturma rekabetinin önüne geçecektir.Ayrıca sınıftaki bilgisayarlar kullanıma hazır olmalıdır. Arızalı bir bilgisayar kişi başına düşen bilgisayar sayısını düşürecektir. Buda istenmeyen durumlara yol açabilir.

Bilgisayarların sabit diskleri ikiye bölünmelidir. Bilgisayarda, kullanıcı değişikliğini önlemek için "DeepFreeze" tarzı programlar kurulmalı. Öğrencilerin yapacağı çalışmalar kaybolmaması için sadece sistem diski bölümünü koruma altına alınmalıdır. Mutlaka Anti-Virüs kurulu olmalıdır.

Bilgisayarlar aynı ağa bağlı olmalılar. Böylece özel ağ kontrol programlarını kullanabiliriz. Bu programlar ağa bağlı olan bilgisayarları kontrol etmeye yarar. Bunlardan en popüleri "Net Support School" programıdır.

Bilgisayar sınıfı kuralları öğrenciler ile birlikte hazırlanmalı ve sınıfın duvarına asılmalıdır.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 yorum:

Yorum Gönder