Balı, evlerimizde kullandığımız çay şekerinden ayıran en önemli özellik, sindirime gerek duyulmadan hızlı bir şekilde kana karışabiliyor olmasıdır.
Bal çok uzun zamandır rahatsızlıkların tedavisinde kullanılmaktadır.Henüz yeni yapılan araştırmalar balın antiseptik ve antimikrobiyal özellik gösterdiğini ortaya çıkarmıştır. Bu özellikler balın içinde barındırdığı şeker oranından kaynaklanmaktadır. Bal, bilindiği üzere doğal bir enerji kaynağıdır. Bu yüzden dolayı da kilo problemi olanların, sporcuların,yaşlıların ve özellikle çocukların kullanması gereken bir şifadır. Bunların yanında balın çok daha değişik faydalı özellikleri bulunmaktadır.
Bal, öksürük ilacının yapımında da kullanılmaktadır. Özellikle de doğal olarak, öksürük problemi olanların tüketmesi gereken bir şifadır.Bir diğer yararı da yaraların ve enfeksiyonların iyileşmesinde önemli bir doğal ilaç vazifesi görmektedir. İshal, çıban enfeksiyonları, ağıziçi enfeksiyonlarında balın çok etkili olduğu
bilinmektedir.
0 yorum:
Yorum Gönder