İnsan beynini geliştiren 10 roman ~ AyQo Blog
  • Ücretsiz Mobil Chat ScriptiÜcretsiz chat sitesi açabileceğiniz bir script yazmak istedim.
  • LOL İtibar Puanı KasmaDünyanın en çok oynanan ve takip edilen oyunu LOL konusunda söylemek istediğim birkaç şey var.
  • Online Anti-Virüs Tarama ve Koruma SiteleriFirmalar arası rekabet sonucu ortaya çıkan çevrim içi veya Online tarama sisteminizi korumaya yardımcı olabilecek düzeyde.
  • Çoklu Skype Açma Programsız (Resimli Anlatım)Windows live'dan kalan bir alışkanlıktır Messanger'de çoklu oturum açmak.
  • PHP Youtube Bot YapımıPHP ile Youtube'dan video bilgilerini çekme işlemini çok basit kodlarla anlatacağım.
1 2 3 4 5

20 Ocak 2012

Yazan AyQo

İki bilim insanı, roman kahramanlarıyla özdeşleşmenin, hem hayal dünyasını zenginleştirdiğini, hem de sosyal bağları güçlendirdiğini tesbit etti ve bu romanları sıraladı. Listede, Muhsin Hamid’in 2007 yılında yazdığı “The Reluctant Fundamentalist / Gönülsüz Köktendinci”, Leo Tolstoy’un Anna Karenina ve Virginia Woolf’un Bayan Dalloway isimli romanı da yer aldı.


. Toronto Üniversitesi öğretim üyesinden  psikiyatr Keith Oatley ve Ingrid Wickelgren tarafından yapılan araştırmalar neticesinde,Scientific American’da yazılan makaleye göre,  nitelikli romanlar, insan beynini geliştirip keskinleştiriyor, sosyal bağları güçlendirerek kişiliği değiştirebiliyor, ilişki kurmayı kolaylaştırıyor ve kişinin kendine güvenmesini sağlıyor.

Araştırmalarda, edebiyatın “ iyileştirici” özelliği esas alındı

Edebiyatın “ iyileştirici” özelliğinden yola çıkılarak yapılan araştırmalar sonucunda, insan beynini farklı bir biçimde etkileyen nitelikli bir roman, bu etkileriyle insan beynini keskinleştirip insan davranışlarına ilişkin sağlam ipuçlarını da ortaya çıkarıyor.Bu iki bilim insanı, insan beynini en fazla geliştirip, sosyal bağları güçlendiren 10 romanı da tespit ettiler.

Bu listede Johann von Goethe’nin Genç Werther’in Çektikleri (1787), Leo Tolstoy’un Anna Karenina, Virginia Woolf’un Bayan Dalloway, Muhsin Hamid’in 2007 yılında yazdığı “The Reluctant Fundamentalist / Gönülsüz Köktendinci”nin yanı sıra, Gustave Flaubert’in Madam Bovary (1856) isimli romanı da yer alıyor. İşte liste.Siz de kendi kendinizi değerlendirin bakalım.Bu romanlardan etkilendiniz mi,etkilenmediniz mi,ya da  ne kadar etkilendiniz?!



Listede yer alan 10 roman ve yazarları
- Johann von Goethe / Genç Werther’in Çektikleri (1787)
- Jane Austen / Aşk ve Gurur (1813)
- Nathaniel Hawthorne / Kırmızı Leke 1850
- Gustave Flaubert / Madam Bovary (1856)
- George Eliot / Middlemarch (1870)
- Leo Tolstoy / Anna Karenina (1877)
- Virginia Woolf / Bayan Dalloway (1925)
- Toni Morrison / Sevgili (1987)
- J.M. Coetzee / Utanç (1999)
- Muhsin Hamid / Gönülsüz Köktendinci (2007)

0 yorum:

Yorum Gönder