Hangi Tür Yazıcı Almalıyım? ~ AyQo Blog
  • Ücretsiz Mobil Chat ScriptiÜcretsiz chat sitesi açabileceğiniz bir script yazmak istedim.
  • LOL İtibar Puanı KasmaDünyanın en çok oynanan ve takip edilen oyunu LOL konusunda söylemek istediğim birkaç şey var.
  • Online Anti-Virüs Tarama ve Koruma SiteleriFirmalar arası rekabet sonucu ortaya çıkan çevrim içi veya Online tarama sisteminizi korumaya yardımcı olabilecek düzeyde.
  • Çoklu Skype Açma Programsız (Resimli Anlatım)Windows live'dan kalan bir alışkanlıktır Messanger'de çoklu oturum açmak.
  • PHP Youtube Bot YapımıPHP ile Youtube'dan video bilgilerini çekme işlemini çok basit kodlarla anlatacağım.
1 2 3 4 5

20 Ocak 2012

Yazan AyQo
Yazıcı doküman hazırlamanın son aşamasıdır. Yani dokümanın yazma aşamasıdır. Alacağınız yazıcı çok fazla çeşidi olduğu için size rehber olmak için bu yazıyı yazıyorum. Yazının sonunda ihtiyacınızı hangi yazıcı karşıladığını göreceksiniz. 


Yazıcı alırken temel olarak dikkat edeceğiniz faktörler fiyat, hız, baskı kalitesi, ve diğer faktörler. Teknoloji çok hızlı gelişiyor bu yüzden ihtiyacınıza uygun teknolojide bir yazıcı almak sizin için önemli olmalıdır.

Nokta Vuruşlu Yazıcılar

Matris şeklinde düzenlenmiş baskı iğnelerini bilgisayardan gelen veriler doğrultusunda elektromıknatıs yardımıyla kâğıt ile yazıcı kafası arasında gergin duran şeride nokta vurarak baskı yapan yazıcılardır.
Sınırlı çözünürlük ve grafik yetenekleri, sesli çalışmaları, düşük hızları gibi olumsuz özellikleri olan bu tür yazıcılar, sadece harf ve rakamlardan oluşan baskı gereksinimi olan muhasebe kayıtlarının basılması gibi işlerde halen kullanılırlar. Lazer yazıcılara göre yavaştır ve ucuzdur.

Mürekkep Püskürtmeli Yazıcılar

Bu tip yazıcıların çalışma ilkesi genel olarak nokta vuruşlu yazıcılar ile aynıdır. Vurma noktalarının yerini yüksek hızla baskı ortamına püskürtülen boyar madde alır. Yarı iletken teknolojisindeki gelişmeler bu tür yazıcıların baskı çözünürlüğünü yüksek düzeylere çıkarmıştır. Günümüzde en yüksek baskı çözünürlüğüne sahip yazıcılar bu tür yazıcılardır. Mürekkep Püskürtmeli diğer adıyla Inkjet Printer oldukça hızlıdır.  Bu tür yazıcılar diğerlerine göre oldukça sessiz ve daha küçük yapıdadırlar. Bu tür yazıcılar ucuz ama lazer yazıcılara göre daha masraflıdır. İş yerlerinde tercih edilmezler. Çok az çıktı alınan ortamlarda tercih edilmelidir. Örneğin, evde haftada bir iki kere ödev çıkartıyorsanız bu yazıcı size göre.
Lazer Yazıcılar

Lazer yazıcılar sessiz, yüksek baskı kalitesine sahip ve diğer yazıcılara göre daha hızlıdır. Temel olarak fotokopi makinesine benzer bir baskı tekniği kullanırlar. Fotokopi makinesi ile lazer yazıcıyı birbirinden ayıran özellik; baskı kaynağının bilgisayardan gelen sayısal kodlarının olmasıdır.
Bilgisayardan gelen sinyaller lazer yardımı ile ışığa duyarlı baskı silindiri (davul-drum) üzerine çizilir. Bu işlem baskı silindirinin çizilen bölgelerinin durgun elektrikle yüklenmesini sağlar. Silindir üzerindeki durgun elektrikel yüklü alanlara baskı tozu parçacıkları (toner) yapışır. Yapışan baskı tozu, dönmekte olan baskı silidiri tarafından baskı ortamına (genellikle kâğıt) aktarılır. Baskı tozunun baskı ortamına sabıtlenmesi için baskı ortamı 100-150 °C civarında sıcaklığı olan sabitleme silindirleri arasından hızla geçirilir ve hava üflenerek soğutulurak baskı işlemi tamamlanır.
Son yıllarda renkli baskı yapabilen türleri de üretilen lazer yazıcılar, hızlı ve hesaplı olmaları nedeni ile ticari ve ticari olmayan kullanıcılar tarafından yaygın olarak kullanılırlar.
Daha çok fotokopi gibi çoğaltma işlemlerinde kullanılır. Çok fazla çıktı alacaksanız bu yazıcıyı tercih etmelisiniz.









0 yorum:

Yorum Gönder