Bayat ekmekleri kullanmak için ideal bir tarif özellikle bayat tost ekmekleriyle yapılan bu tatlı tam da size göre.
Vişneli Ekmek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 8 adet bayat tost ekmeği,
- 1 su bardağı vişne suyu,
- 1 kase dondurulmuş vişne.
- Muhallebisi İçin:
- 1,5 su bardağı süt,
- 5 çorba kaşığı toz şeker,
- 2,5 çorba kaşığı un,
- 1 adet yumurta,
- 1 paket vanilya,
- Fındık büyüklüğünde margarin.
Vişneli Ekmek Tatlısı Yapılışı
- Bayat tost ekmeklerini fırında kızartıp, vişne suyuyla ıslayalım.
- Muhallebisi için; tencereye sütü, toz şekeri, yumurtayı, vanilyayı, unu koyalım ve orta ateşte koyulaşana kadar, sürekli karıştırarak pişirelim.
- Ocaktan almamıza yakın margarini ilave edelim ve karıştıralım.
- Hazırladığımız tost ekmeklerinin dört tanesini servis tabağına koyalım.
- Üzerlerine muhallebi sürelim ve muhallebinin üzerine üçer tane vişne koyup, tost ekmeği ile kapatalım.
- Üzerlerine yeniden muhallebi sürüp, vişne ile süsleyelim.
- Vişneli Ekmek Tatlımızı buzdolabında 2-3 saat dinlendirip, soğuk olarak servis yapalım. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder