Denize Dalmak İsteyenlere Tavsiyeler ~ AyQo Blog
  • Ücretsiz Mobil Chat ScriptiÜcretsiz chat sitesi açabileceğiniz bir script yazmak istedim.
  • LOL İtibar Puanı KasmaDünyanın en çok oynanan ve takip edilen oyunu LOL konusunda söylemek istediğim birkaç şey var.
  • Online Anti-Virüs Tarama ve Koruma SiteleriFirmalar arası rekabet sonucu ortaya çıkan çevrim içi veya Online tarama sisteminizi korumaya yardımcı olabilecek düzeyde.
  • Çoklu Skype Açma Programsız (Resimli Anlatım)Windows live'dan kalan bir alışkanlıktır Messanger'de çoklu oturum açmak.
  • PHP Youtube Bot YapımıPHP ile Youtube'dan video bilgilerini çekme işlemini çok basit kodlarla anlatacağım.
1 2 3 4 5

13 Ağustos 2014

Yazan AyQo

Güzel bir tatil yerine gittiniz. Yakınınızda ve ya birkaç saat uzakta dalış merkezi var diyelim ve heves ettiniz peki ne yapmanız gerekir. İlk kez dalış yapacaklar öncelikle hocalarını iyi dinlemeli ve bu yazıyı gözden geçirmenizi tavsiye ederim.


Gittiğiniz tatile yakın bir yerde dalmanız yol masrafından kurtarır sizi fakat olur da sadece dalmak için çıktıysanız tatile Bodrum Büyük Resif'e yakın bir otelde konaklamanızı tavsiye ederim. Bana göre Türkiye'deki en güzel dalış alanı Bodrum Büyük Resif. Dalış merkezi seçerken daha önce dalmış arkadaşlarınız varsa onlardan tavsiye almalısınız.

Gittiğimiz yere karar verdik iyi güzelde "Acaba ben dalgıç olabilmek için gerekli yeterliliklere sahip miyim?" sorusunu kendimize bir soralım.

Dalgıçlık İçin Gerekenler

Dalış için 13 yaşını geçmiş olmanız gerekiyor. Tabi bu kural dalış merkezinden dalış merkezine değişiyor.

Kalp, akciğer, astım gibi sağlık problemleriniz varsa doktorunuzdan yazılı ve sözlü onay almanızda fayda var.

Son olarak olmazsa olmaz yüzme bilmeniz gerekir. Yüzmeden kastım. Deniz yüzeyinde 15-20 dakika el ve ayaklarınızı oynatarak kalma, 100-150 metrelik bir mesafeyi yüzerek geçebilme.

Dalgıç olmak için aşırı kilolar problem olabilir. Ancak yaş kesinlikle problem değildir. Dalanların çoğu 40-45 yaşının üzerindedir.

Tavsiyelerim

Dalgıçlık tıpkı yüzmek gibidir. Yıllar geçse de unutmazsınız. O yüzden bir kurs için bu kadar para verilir mi gibi düşüncelerinizi bir kenara koyun.

Malzemeler 10-15 yıl(dalma sayınıza göre değişir) dayanır. Malzemeler biraz pahalı olabilir. Fakat dayanıklıdırlar.

Malzeme almak şart mı sorusuna ise şöyle cevap veriyim Türkiye'deki çoğu dalış merkezleri malzemeleri sizin için tedarik ediyor. Bazı merkezler ise şnorkel, palet gibi malzemeleri sizden isteyebilir şaşırmayın.

Kurs programını satın almadan diğer kursları da iyice araştırın ve danışın. En iyi olanı seçin sonuçta aldığınız eğitim tek seferlik.

0 yorum:

Yorum Gönder