Bilgisayar Güvenliği İçin Temel İpuçları ~ AyQo Blog
  • Ücretsiz Mobil Chat ScriptiÜcretsiz chat sitesi açabileceğiniz bir script yazmak istedim.
  • LOL İtibar Puanı KasmaDünyanın en çok oynanan ve takip edilen oyunu LOL konusunda söylemek istediğim birkaç şey var.
  • Online Anti-Virüs Tarama ve Koruma SiteleriFirmalar arası rekabet sonucu ortaya çıkan çevrim içi veya Online tarama sisteminizi korumaya yardımcı olabilecek düzeyde.
  • Çoklu Skype Açma Programsız (Resimli Anlatım)Windows live'dan kalan bir alışkanlıktır Messanger'de çoklu oturum açmak.
  • PHP Youtube Bot YapımıPHP ile Youtube'dan video bilgilerini çekme işlemini çok basit kodlarla anlatacağım.
1 2 3 4 5

12 Ağustos 2014

Yazan AyQo
Bilgisayar güvenliği konusunda hassas ve bu konu hakkında pek fazla bilgi sahibi değilseniz bu yazıyı okumanızı kesinlikle tavsiye ederiz.

Alacağının çok basit önlemlerle hesaplarınızın ve bilgisayarınızın güvenliğini bir nebze de olsa sağlamış olursunuz. Neden bir nebze; çünkü bu ipuçları sadece temel ve basit yöntemler ile yapılan saldırıları engeller.

Bilgisayar güvenliği konusunda pek hassas olmasanız bile bu ipuçları aklınızın bir ucunda kalsın. Çünkü hesaplarımız bizim için kıymetli.


1) Bilgisayarınızı Koruyun


Anti-Virüs, Internet Tarayıcısı gibi yazılımlarınızı güncelleyin ve güncel tutun. Ayrıca güvenlik duvarı programı kullanın.(Güvenlik duvarları bazı anti-virüslerin içinde tümleşik olarak kuruluyor.)

2) Hassas Bilgileri Paylaşırken Dikkatli Olun


Kredi kartı, nüfus cüzdanı bilgileri gibi önemli hesap bilgilerinizi girerken dikkatli olun. Site destekliyorsa ssl sertifikası kullanın(https). Her siteyle paylaşmayın.

Anlık mesajlaşma yapılabilen(Facebook, Skype vb.) yerlerde kredi kartınızı asla paylaşmayın. Çünkü 3. kişiler tarafından görülebilir.

3) Tıklatmadan Önce Düşünün


Size gönderilen bir mesajda bir link var ve açıklaması yapılmış ya da yapılmamış da olsa karşı tarafa onaylatın daha sonra linke tıklayın.

WEB sitelerindeki reklamlara dikkat edin bazen gerçek linkle karıştırılabiliyor.

4) Kuvvetli Şifreler Kullanın


Şifreleriniz 10 karakterden kısa olmamalı çünkü;ne kadar uzun olursa o kadar güvenlidir. Şifrenizde mutlaka özel karakter kullanın(Nokta, virgül, ünlem vb.).

Şifreler ve PIN numaralarını gizli tutun.

Her yerde aynı şifreyi kullanmayın.

5) Sahte E-Postalara Dikkat Edin


Sosyal mühendislere sizlere çeşitli oyun oynayan , kıvrak dilli insanlardır. Çok inandırıcı dahi olsa tanımadığınız kişiden maillere dikkat edin. Sizden bilgi almaya çalışıyor olabilir.

6) Verilerinizi Hareket Halindeyken Koruyun


Kaybetmeniz veya çalınma ihtimalini hesaba katarak flash belleklerinizi verileri şifreleyin.

1 yorum:

  1. İnternet üzerinde gezerken dikkat edilmesi gereken bir çok nokta vardır. Örneğin indirme linki sunulmuş olan her dosya indirilmemelidir. Güvenilir download sitelerinden indirip kurulmalıdır. Siz a dosyasını indirdiğinizi sanarken bir kuruyorsunuz ki b programı, üstelik içerisinde bir sürü trojen kaynıyor. Bu tarz noktalara dikkat etmek gerekli sizinde söylediğiniz gibi. Onun dışında adblock kullanarak gereksiz reklamları engelleyebilirsiniz, çünkü bazı reklamlara bilerek veya yanlışlıkla tıkladığınız gibi cihaza bir şeyler indiriyor.

    YanıtlaSil