Sağlıklı Bir Yaşam İçin Kişisel Bakıma Önem Vermelisiniz ~ AyQo Blog
  • Ücretsiz Mobil Chat ScriptiÜcretsiz chat sitesi açabileceğiniz bir script yazmak istedim.
  • LOL İtibar Puanı KasmaDünyanın en çok oynanan ve takip edilen oyunu LOL konusunda söylemek istediğim birkaç şey var.
  • Online Anti-Virüs Tarama ve Koruma SiteleriFirmalar arası rekabet sonucu ortaya çıkan çevrim içi veya Online tarama sisteminizi korumaya yardımcı olabilecek düzeyde.
  • Çoklu Skype Açma Programsız (Resimli Anlatım)Windows live'dan kalan bir alışkanlıktır Messanger'de çoklu oturum açmak.
  • PHP Youtube Bot YapımıPHP ile Youtube'dan video bilgilerini çekme işlemini çok basit kodlarla anlatacağım.
1 2 3 4 5

27 Aralık 2013

Yazan AyQo

Kişisel bakım, sağlıklı bir şekil yaşamımıza devam edebilmemiz için yaptığımız kişisel temizliklerin bütününe denilmektedir. Kişisel bakımınıza dikkat ettiğiniz zaman sizde kısa sürede sağlıklı bir vücuda sahip olabilirsiniz. Kişisel bakım söz konusu olduğu zaman hiç kuşku yok ki bayanlar erkeklerden daha dikkatli olmaktadırlar.



Kişisel bakım türleri kısaca;
El ve ayakların bakımı
Vücut bakımı
Saçların bakımı
Ağız ve dişlerin bakımı
Kıyafetlerin bakımı
Genital bölgelerin bakımı

Kişisel bakım için bunlara dikkat edildiği zaman sağlıklı bir vücuda sahip olmak oldukça kolay olacaktır.

Kişisel bakımda belki de en önemli kısmı el ve ayaklar tutmaktadır. Çünkü yemeklerimizi ellerimiz ile yer ve ellerimiz ile yüzümüze dokunuruz. Ayaklarımız ile de yaşam alanlarımıza gireriz. Bu nedenle el ve ayakların bakımına özen gösterilmelidir.

Vücut bakımında ise dikkat edilmesi gereken düzenli olarak duş almak olacaktır. Bu sayede de vücudunuzu mikroplardan arındırmış olacaksınız.
Saç bakımı için düzenli olarak saçlarınızı yıkamanız ve saç bakım ürünleri ile saçlarınızı canlandırmanız ve beslemeniz yeterli olacaktır.

Eğer ileride dişleriniz ile sorun yaşamak istemiyor ve istediğiniz yemekleri rahat bir şekilde yemek istiyorsanız o zaman ağız ve diş bakımına önem vermelisiniz. Eğer dişlerinize dikkatli bir şekilde bakmazsanız bu durumda zamanla dişleriniz çürüyecek ve kullanılamaz hale gelecektir.

Kıyafetlerinizin temiz olması Kişisel bakım için olmazsa olmazlardandır. Temiz kıyafetler giymeniz hem hijyen hem de görüntü açısından oldukça önemlidir. Bu sayede hem temiz kokacak hem de çevredeki insanlara güzel görüneceksiniz.

Genital bölge temizliği de hijyen için son derece önemlidir. Eğer bir hastalık ile karşı karşı kalmak istemiyorsanız genital bölgelerinizin temizliğine de dikkat etmelisiniz. Ayrıca bu bölgeleri kuru tutmanızda son derece önemlidir.

0 yorum:

Yorum Gönder