Sosyal Hayatta Başarı Kuralları ~ AyQo Blog
  • Ücretsiz Mobil Chat ScriptiÜcretsiz chat sitesi açabileceğiniz bir script yazmak istedim.
  • LOL İtibar Puanı KasmaDünyanın en çok oynanan ve takip edilen oyunu LOL konusunda söylemek istediğim birkaç şey var.
  • Online Anti-Virüs Tarama ve Koruma SiteleriFirmalar arası rekabet sonucu ortaya çıkan çevrim içi veya Online tarama sisteminizi korumaya yardımcı olabilecek düzeyde.
  • Çoklu Skype Açma Programsız (Resimli Anlatım)Windows live'dan kalan bir alışkanlıktır Messanger'de çoklu oturum açmak.
  • PHP Youtube Bot YapımıPHP ile Youtube'dan video bilgilerini çekme işlemini çok basit kodlarla anlatacağım.
1 2 3 4 5

18 Ocak 2013

Yazan AyQo


Sosyal hayatta başarı üzerine çeşitli yazarlar tarafından birçok yazılar yazıldı. Bu yazılardan kaç tanesinin, gerçekten başarıya ulaştırdığı ise muammadır. Bu konu hakkında okumuş olduğum kitapların, yazı dizilerinin, denemelerin özünde, aslında 7 madde yatmaktadır.


Hayatta nasıl başarılı olabileceğini öğren
Başarılı olmak isteyip de, başarılı olamadığın hayatında diğer başarılı insanların, nasıl başarılı olabildiklerini öğren. Bu öğrendiklerin sonucunda ben nasıl başarılı olabilirim? sorusunun cevabını ara.

Kendi potansiyelini tanı
Başarıyı yakalamak istediğin hayatta, neden başarılı olmak istiyorsun? Diğer başarılı insanlara göre üstün olan yeteneklerin neler? Diğerlerine göre neleri daha iyi yapabilirsin?

Hayat amaçlarını tespit et
Yaşamak istediğin hayatta neleri başarmak istediğine karar ver. Verdiğin kararlar ile nasıl bir hayat yaşamak istiyorsun?

İzleyeceğin yolun planını yap
Hayatta hiçbir şey plansız değildir. Hiç bir şey plansız yapılmaz. Plan yapılmadan çıkılan yolda başarı sadece tesadüften ibarettir. Hayatında başarılı olmak istiyorsan plan yap. Nasıl bir yol izleyeceksin? Stratejilerin neler olacak?

Eyleme geç
Planlama aşamasını yaptıktan sonra işlemlerin sadece plan üzerine kalmaması için nereden başlaman gerektiğine karar ver ve hemen başla!

Sonuç alıncaya kadar kararlı ol!
Karşına çıkan ilk zorlukta hemen pes etme. Dayanıklı ol. Başarılı olmak istediğin alanda ilgili kişilerle ilişki ve iletişim kur. Kaynaklarını iyi kullan.

Sonuç al ve aldığın sonuçlardan bir şeyler öğren.
Nasıl başardın? Bu yolda bir daha ki sefere yapmaman gereken hatalar neler? Daha iyisini başarabilmek için neler yapabilirsin?

Sosyal hayatınızda başarılı olabilmeniz için yukarıda saydıklarımız gibi daha bir çok yollar bulabiliriz. Ancak sosyal hayatta başarılı olmanın yollarının en temel kuralları yukarıdaki 7 maddedir. Bu maddelerin her birini eksiksiz olarak uyguladığınızda başarıyı yakalama oranınız oldukça yüksek olacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder