Wordpress Kullanıcı Rolleri ~ AyQo Blog
  • Ücretsiz Mobil Chat ScriptiÜcretsiz chat sitesi açabileceğiniz bir script yazmak istedim.
  • LOL İtibar Puanı KasmaDünyanın en çok oynanan ve takip edilen oyunu LOL konusunda söylemek istediğim birkaç şey var.
  • Online Anti-Virüs Tarama ve Koruma SiteleriFirmalar arası rekabet sonucu ortaya çıkan çevrim içi veya Online tarama sisteminizi korumaya yardımcı olabilecek düzeyde.
  • Çoklu Skype Açma Programsız (Resimli Anlatım)Windows live'dan kalan bir alışkanlıktır Messanger'de çoklu oturum açmak.
  • PHP Youtube Bot YapımıPHP ile Youtube'dan video bilgilerini çekme işlemini çok basit kodlarla anlatacağım.
1 2 3 4 5

2 Nisan 2012

Yazan AyQo
Wordpress Blog Sitelerinde yazı yazmak için ve yönetmek için “Abone,İçerik Sağlayıcı,Yazar,Editör,Yönetici” gibi rütbeler kullanılır.Bu rütbelerin farklı yetkileri var.


Wordpress Rütbe Yetkileri

Abone: Rütbesindeki üyenin hiçbir yetkisi yoktur.Sadece Sisteme üye olarak konular hakkında bilgilendirme alabilir mail yolu ile.Wordpress Bloglarına üye olan her kullanıcı genellikle Abone Rütbesi ile üye olur.Sistem yöneticisi “Ayarlar > Genel Ayarlar” bölümünden Yeni Kullanıcının Varsayılan Rolü Seçeneğini değiştirmediği sürece “Abone” olarak kalır.

İçerik Sağlayıcı: Rütbesindeki üyenin sadece konu açma yetkisi bulunur.Bu üyeler sadece konu açabilirler ve açtıkları konular Editör ve Yöneticiler tarafından onaylandiği taktirde yayınlanır.Konu açmak için bütün yetkilere sahiptirler “Resim,Video,Etiket” gibi bütün özellikleri açıktır.İçerik Sağlayıcısı Rütbesindeki üye konu açmak istediği zaman “Yayınla” butonu çıkmaz yerine “İnceleme için Gönder” butonu bulunur.

Yazar: Rütbesindeki üyenin sadece konu açma yetkisi bulunur.İçerik Sağlayıcılardaki gibi inceleme yapılmadan üyenin konuları yayımlanır.Yazar Rütbesindeki üyeler konu açtıkları zaman incelenmeden konuları yayınlanır.

Editor: Rütbesindeki üyelerin Konu açma,Konuları inceleme yetkileri bulunur.İnceleme için gönderilen konuları Editörler inceleyerek yayınlanmasına veya yayınlanmamasına karar verir.

Yönetici: Yöneticilerin Her Konuda Tam Yetkileri Bulunur.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 yorum:

Yorum Gönder