Sebze Ve Meyve Yemenin Yararları ~ AyQo Blog
  • Ücretsiz Mobil Chat ScriptiÜcretsiz chat sitesi açabileceğiniz bir script yazmak istedim.
  • LOL İtibar Puanı KasmaDünyanın en çok oynanan ve takip edilen oyunu LOL konusunda söylemek istediğim birkaç şey var.
  • Online Anti-Virüs Tarama ve Koruma SiteleriFirmalar arası rekabet sonucu ortaya çıkan çevrim içi veya Online tarama sisteminizi korumaya yardımcı olabilecek düzeyde.
  • Çoklu Skype Açma Programsız (Resimli Anlatım)Windows live'dan kalan bir alışkanlıktır Messanger'de çoklu oturum açmak.
  • PHP Youtube Bot YapımıPHP ile Youtube'dan video bilgilerini çekme işlemini çok basit kodlarla anlatacağım.
1 2 3 4 5

8 Şubat 2012

Yazan AyQo


Uzun ve sağlıklı bir hayat yaşamak herkesin hayalidir. Bunun için yapmamız gereken şey çok basit: Mineral ve vitamin deposu sebze ve meyvelerden yararlanmak.


Tıp dünyasındaki gelişmelere rağmen birçok insan sağlıksız beslenme alışkanlıkları yüzünden hasta olmakta. Bu sağlıksız alışkanlıklar arasında ağır ve fast food tarzı beslenme, et merkezli beslenme ve gereğinden fazla yemek sayılabilir. Ağır ve fast food tarzı beslenildiğinde kalıntılar sindirim sisteminde uzun süre kalır. Fazla yemek ve et ağırlıklı beslenmek besin dengesini bozduğu için eleştirilmektedir.

Son yapılan araştırmalara göre insandaki vitamin eksikliği sebze ve meyvelerden kolaylıkla karşılanabilir. Bunlar arasında kalsiyum, potasyum, A, B2, C, D vitaminleri, çinko, folikasit ve demiri sayabiliriz. Bunlar sağlığımızı korumada büyük önem taşırlar. Sebze ve meyve tüketmek obeziteyle baş etmenin en etkili yoludur ve sağlıklı yaşamın anahtarıdır. Yeni beslenme alışkanlıkları geliştirmenin hastalıkları önlediği ve tedavi ettiği kanıtlanmıştır. Sağlıksız beslenme yerine gerekli olan vitamin ve mineralleri sebze ve meyve tüketerek karşılamak hepimizin amacı olmalıdır.

Vitamin ve mineral desteği almak yerine meyve ve sebze yemek, bol ve farklı yaşayan enzimleri almamızı sağladığı için tavsiye edilir. Enzimler hücre metabolizmasını geliştirir ve canlı tutar. Bu enzimler özellikle meyve ve sebzelerde bulunur; ancak pişirildiklerinde etkisi azalır.

Sağlığımızı sadece enzim, çeşitli mineral ve vitamin dolu meyve ve sebze yiyerek koruyabiliriz.

0 yorum:

Yorum Gönder