E-Devlet'ten Emeklilik Zamanını Öğrenme ~ AyQo Blog
  • Ücretsiz Mobil Chat ScriptiÜcretsiz chat sitesi açabileceğiniz bir script yazmak istedim.
  • LOL İtibar Puanı KasmaDünyanın en çok oynanan ve takip edilen oyunu LOL konusunda söylemek istediğim birkaç şey var.
  • Online Anti-Virüs Tarama ve Koruma SiteleriFirmalar arası rekabet sonucu ortaya çıkan çevrim içi veya Online tarama sisteminizi korumaya yardımcı olabilecek düzeyde.
  • Çoklu Skype Açma Programsız (Resimli Anlatım)Windows live'dan kalan bir alışkanlıktır Messanger'de çoklu oturum açmak.
  • PHP Youtube Bot YapımıPHP ile Youtube'dan video bilgilerini çekme işlemini çok basit kodlarla anlatacağım.
1 2 3 4 5

6 Şubat 2012

Yazan AyQo

Öncelikle E-devlet nedir ondan bahsedelim. E-devlet tüm Türk vatandaşların tüm kurumlardaki bilgilerini tek bir yerde toplamak üzere geliştirilmiş bir sistemdir.


Bu sisteme giriş yapabilmek için PTT'den E-devlet şifrenizi almanız gerekli. Eğer e-devlet şifrenizi kayıp ettiyseniz tekrar PTT'ye giderek temin edebilirsiniz.

Ne zaman emekli olacağınızı öğrenmek için https://www.turkiye.gov.tr sitesine gidiyoruz. Sitenin sağ üst köşesindeki sisteme giriş düğmesini tıklayın. Çıkan Pencerede e-Devlet Şifresi yazan yere tıklayın. Buraya TC kimlik numaranızı ve PTT'den aldığınız E-devlet şifrenizi yazarak sisteme giriş yapın. İlk kez giriş yapıyorsanız karşınıza çıkan adımları takip ederek şifrenizi değiştirin.

Giriş yaptıktan sonra sol menüdeki Sorgula düğmesini tıklayın. A-Z'ye tüm kurumlar listelenecektir. Sitenin aşağısına doğru inince Sosyal Güvenlik Kurumu'nu göreceksiniz. 4A Hizmet Dökümü'nü tıklayın ve açılan ufak pencereden Hizmeti Aç'a tıklayın.

Tüm hizmet dökümü karşınıza çıkacaktır. Buradan toplamda kaç gününüzü doldurduğunuzu bir yere not edin. Daha sonra bu adresten gerekli bilgilerinizi doldurun ve ne zaman emekli olacağınızı görün.

0 yorum:

Yorum Gönder