DNA'nın Görevi ~ AyQo Blog
  • Ücretsiz Mobil Chat ScriptiÜcretsiz chat sitesi açabileceğiniz bir script yazmak istedim.
  • LOL İtibar Puanı KasmaDünyanın en çok oynanan ve takip edilen oyunu LOL konusunda söylemek istediğim birkaç şey var.
  • Online Anti-Virüs Tarama ve Koruma SiteleriFirmalar arası rekabet sonucu ortaya çıkan çevrim içi veya Online tarama sisteminizi korumaya yardımcı olabilecek düzeyde.
  • Çoklu Skype Açma Programsız (Resimli Anlatım)Windows live'dan kalan bir alışkanlıktır Messanger'de çoklu oturum açmak.
  • PHP Youtube Bot YapımıPHP ile Youtube'dan video bilgilerini çekme işlemini çok basit kodlarla anlatacağım.
1 2 3 4 5

21 Şubat 2012

Yazan AyQo

DNA her canlı türünde bir şifredir. Bu şifre nükleotidlere ait bazların(A,G,C,T), farklı diziliş sıra ve sayısı olarak açıklanır. DNA taşıldığı bilgiye göre; canlılık olaylarının(metabolizma) tümünü yönetir.

Metabolizba; Canlılık olaylarının tümüne denir. Anabolizma  ve katabolizma olmak üzere ikiye ayrılır.

Özümleme(anabolizma,sentez,üretim): Dış ortamdan alınan maddelerin, DNA yönetiminde yapıya benzer hale gelmesi olayıdır. Özümleme olayı sonucunda hücrenin hacmi artar, büyür ve gelişir. Örneğin, proteinin sindirilmesi. Protein sindirildikten sonra amino asitlere dönüşür. Bu amino asitler özümlenerek tekrar protein olup hücreye katılır.

Yadımlama(Katabolizma, yıkım): Hücredeki maddelerin, enerji üretimine kadar parçalanması olayıdır. Örneğin, nişastanın glikoza dönüştürülüp yakıldıktan sonra enerji ve karbondioksit ortaya çıkmasıdır. Sindirim ve solunum bir yadımlama olayıdır. Yadımlama sonucu oluşan atık maddeler boşaltım yolu ile dışarı atılır.

DNA'nın yönettiği özümleme ve yadımlama olayları arasındaki ilişki, bireyin yapısındaki değişimlere sebep olur. Bu ilişki aşağıdaki gibi kurabiliriz.

Özümleme > Yadımlama -> Büyüme
Özümleme = Yadımlama -> Denge
Özümleme < Yadımlama -> Küçülme


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 yorum:

Yorum Gönder