HAMİLELİKTE DEMİR İHTİYACI ~ AyQo Blog
  • Ücretsiz Mobil Chat ScriptiÜcretsiz chat sitesi açabileceğiniz bir script yazmak istedim.
  • LOL İtibar Puanı KasmaDünyanın en çok oynanan ve takip edilen oyunu LOL konusunda söylemek istediğim birkaç şey var.
  • Online Anti-Virüs Tarama ve Koruma SiteleriFirmalar arası rekabet sonucu ortaya çıkan çevrim içi veya Online tarama sisteminizi korumaya yardımcı olabilecek düzeyde.
  • Çoklu Skype Açma Programsız (Resimli Anlatım)Windows live'dan kalan bir alışkanlıktır Messanger'de çoklu oturum açmak.
  • PHP Youtube Bot YapımıPHP ile Youtube'dan video bilgilerini çekme işlemini çok basit kodlarla anlatacağım.
1 2 3 4 5

25 Ocak 2012

Yazan AyQo

Gebelik sırasında kan miktarınız eskiye göre % 50 artar. Bu yüzden daha fazla hemoglobin yapımı için, daha fazla demire ihtiyaç duyarsınız.

Demir, hücrelere oksijen taşıyan kırmızı kan hücrelerindeki protein olan hemoglobinin yapımında gerekli olan bir elementtir. Ayrıca kaslara oksijen temininde yardımcı olan myoglobinin de önemli bir bileşenidir. Bunun yanında bağ dokudaki kollajen ve pek çok enzimin içinde de bulunur. Daha da önemlisi sağlıklı bir bağışıklık sisteminin devamı için demir, vazgeçilmez bir elementtir.
Büyüyen bebeğiniz ve plasenta için de ekstradan demir gerekecektir. Çoğu kadın gebelik dönemine, bu ihtiyaçları karşılayacak olan vücudunda, yeterli demir deposu olmadan başlarlar. Özellikle ikinci ve üçüncü üç aylık dönemlerde ihtiyaç çok artar ve sadece yediklerinizle bu ihtiyacınızı karşılamanız çok zor olur.
Gebelikte demir ihtiyacı ne kadardır?
Gebe bir kadına tavsiye edilen günlük demir ihtiyacı 27 mg’dır. Bu miktar gebelik öncesinde ise 18 mg kadardır.
Dışardan demir preparatı almak gerekli midir?
Çoğu uzman bunun iyi bir fikir olduğunu söyler. Gebelik sırasında vücudunuz her ne kadar daha çok demir emilimi yapsa da, sağlıklı ve dengeli beslenseniz bile yediklerinizle yeterli demir alamazsınız. Gebe kadınların günlük alması tavsiye edilen demir miktarı 30 mg kadardır. İlk gebelik kontrolünüzde doktorunuz muhtemelen içinde 30 mg demir olan bir multivitamin verecektir.
En iyi demir kaynakları nelerdir?
Vejetaryen değilseniz, gebeyken demiri alacağınız en iyi kaynak kırmızı et olacaktır. Karaciğer de, yüksek oranda demir içerir ancak A vitamininin miktarı da güvenli oranda olmadığı için gebelik sırasında pek tavsiye edilmez. Et, tavuk ve balıkta bulunan demirin emilimi, baklagiller, sebze ve hububatta bulunan demirden daha fazla olur. Bu yüzden vejetaryen olanların yiyeceklerle demir alması daha zordur. Buna rağmen demir temini için çok fazla miktarda et yemeniz gerektiğini düşünmeyin.

0 yorum:

Yorum Gönder