Önemli Dosyalarınızı Online Yedekleyin ~ AyQo Blog
  • Ücretsiz Mobil Chat ScriptiÜcretsiz chat sitesi açabileceğiniz bir script yazmak istedim.
  • LOL İtibar Puanı KasmaDünyanın en çok oynanan ve takip edilen oyunu LOL konusunda söylemek istediğim birkaç şey var.
  • Online Anti-Virüs Tarama ve Koruma SiteleriFirmalar arası rekabet sonucu ortaya çıkan çevrim içi veya Online tarama sisteminizi korumaya yardımcı olabilecek düzeyde.
  • Çoklu Skype Açma Programsız (Resimli Anlatım)Windows live'dan kalan bir alışkanlıktır Messanger'de çoklu oturum açmak.
  • PHP Youtube Bot YapımıPHP ile Youtube'dan video bilgilerini çekme işlemini çok basit kodlarla anlatacağım.
1 2 3 4 5

30 Ekim 2011

Yazan AyQo
Bilgisayarınızdaki önemli bilgileri ve dosyaları yedeklemek istiyorsunuz. Bunu harici bir bellek veya bilgisayarınızın belleğinde ayrı bir bölümde saklamayı düşünüyorsunuz ama yinede ya bu verilerimde kaybolur veya bir kazaya kurban giderse diye düşünüyor musunuz?
Yedeklediğiniz bu dosyalarınıza internet bağlantısı olan herhangi bir bilgisayadan ulaşmak ister misiniz?
Bu sorulara verdiğiniz yanıt “evet” ise verilerinizi online depolamak size ekstra güvenlik ve zaman tasarrufu sağlayacaktır.


Çevrimiçi depolama siteleri önemli belge ve dosyalarınıza sizden başka birisinin erişimini engellemesinin yanında internet bağlantısı olan herhangi bir bilgisayardan kolayca ulaşım sağlar.
Aşağıda verilerinizi çevrimiçi saklayabileceğiniz web sayfalarından birkaçını bulabilirsiniz.
1. Mozy
Mozy size çoğu diğer veri depolama sitelerinin sunmadığı iki özellik sunmaktadır. Bunlardan ilki size 2GB’lık ücretsiz bir depolama alanı sunması ikincisi ekstra güvenlik opsiyonlarıdır. Bu sitede sakladığınız verilerin güvenliği için gözünüz arkada kalmayacaktır. Kullanıcı dostu kolay bir arayüze sahiptir. Ayrıca dosyalarınıza mobil cihazlarınızdan da ulaşabilirsiniz.
2. Box.net
Boxnet size dosyalarınızı çevrimiçi saklamanın yanında kendi online dosya paylaşım siteniz gibi kullanmanıza olanak vermektedir. Veri depolamak için bilgisayarınıza herhangi bir program yüklemeniz gerekmemektedir. Aynı zamanda siteye mobil cihazlardan da veri yüklemek mümkündür
Ücretisiz versiyonu size maksimum 10 MB dosya büyüklüğünde veriler için 1 GB saklama alanı vermektedir.
3. Dropbox
Dropbox da 2GB’lık ücretsiz saklama alanı sunmaktadır. Bunun yanında sadece sizin görüntüleyebileceğiniz klasörler veya herkesin görüntüleyebileceği ortak klasörler oluşturabilirsiniz. Ayrıca yanlışlıkla sildiğiniz veya üzerinde değişiklik yaptığınız verilerin orjinaline daha sonra tekrar ulaşabilmeniz mümkündür.
4. OpenDrive
OpenDrive hızlı, güvenilir ve kullanımı çok kolay bir çevrimiçi saklama sitesidir. Saklamak istediğiniz dosyaları yüklemek, erişmek, tekrar bilgisayarınıza indirmek ve değiştirmek çok basittir. OpenDrive Facebook veya Twitter sayfanız gibi çalışmaktadır. Sitenin anasayfasını açıp hesabınıza giriş yaptıktan sonra sakladığınız dosyalara hızlı erişim sağlarsınız.
5. SugarSync
SugarSync size daha önce bahsettiğimiz diğer sitelerden çok daha fazla, tam 5 GB ücretsiz depolama alanı vermektedir. Depoladığınız dosyalara mobil cihazlardan da ulaşmak mümkündür. Bunun yanında diğer depolama sitelerinin aksine bir klasöre bağlı kalmadan, sizin belirleyeceğiniz istediğiniz klasörü paylaşabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder