İŞKUR İşsizlik Maaşı Şartları ~ AyQo Blog
  • Ücretsiz Mobil Chat ScriptiÜcretsiz chat sitesi açabileceğiniz bir script yazmak istedim.
  • LOL İtibar Puanı KasmaDünyanın en çok oynanan ve takip edilen oyunu LOL konusunda söylemek istediğim birkaç şey var.
  • Online Anti-Virüs Tarama ve Koruma SiteleriFirmalar arası rekabet sonucu ortaya çıkan çevrim içi veya Online tarama sisteminizi korumaya yardımcı olabilecek düzeyde.
  • Çoklu Skype Açma Programsız (Resimli Anlatım)Windows live'dan kalan bir alışkanlıktır Messanger'de çoklu oturum açmak.
  • PHP Youtube Bot YapımıPHP ile Youtube'dan video bilgilerini çekme işlemini çok basit kodlarla anlatacağım.
1 2 3 4 5

25 Şubat 2013

Yazan AyQo



İşsizlik Sigortasının Amacı, İşsizliğin Ortaya Çıkardığı Olumsuzlukları Belli Bir Ölçüde Hafiflemek, Bir Başka Deyişle, İşsiz Kalınan Süre Boyunca Sigortalının Uğradığı Gelir Kaybını Bir Ölçüde Gidermek ve Yeni Bir İş Bulmasına Yardımcı Olmaktır.



İşsizlik Sigortası Fonu, İşsizlik Maaşı Alma Şartları.
İşsizlik Sigortası, çalışanın kendi isteği dışında, çalışanın kusuru dışında, oluşan iş kayıplarını telafi etmek amacıyla faaliyet gösteren sigorta koludur.

İşsizlik Ödeneği Alma Süreleri:
Çalışanın sigortalı durumunu kaybetmesi ( kendi isteği ve kusuru dışında) halinde ödenen işsizlik parası; çalışanın sigorta primi ödemelerine gün sayısına göre en az 6 ay en çok 10 ay işsizlik parası alabilmektedir. Son üç yılda; 600 ile 899 gün prim ödemesi olan çalışanlar 6 ay işsizlik sigortası maaşı almaya hak kazanırlar, 900 ile 1079 gün prim ödemesi olan çalışanlar 8 ay işsizlik maaşı almaya hak kazınırlar, 1080 gün ve üzeri prim ödemesi olanlar 10 ay işsizlik maaşı almaya hak kazanır.


İşsizlik fonundan yararlanarak işsizlik parası alanların genel sağlık sigorta primleri sosyal güvenlik kurumuna yatırılır.
İŞKUR Türkiye İş Kurumu tarafından mesleki eğitim ve danışmanlık hizmeti verilerek, yeni bir iş bulmalarına yardımcı olunur.

İşsizlik Parası Alma Şartları:
İşsizlik maaşından yararlanmak için, işin kaybedildiği tarihten önceki 120 gün prim ödemesi olanlar, son üç yıl içerisinde 600 gün prim ödemesi olanlar, işlerini kaybettikleri tarihten sonraki 30 gün içerisinde İŞKUR şubelerine şahsen, yada internet ortamından İşsizlik Ödeneği başvuru linkini tıklayarak başvurabilirler. (İşsizlik Ödeneğine Geç Başvuranlar İşsizlik Maaşı Alma Haklarını Kaybetmezler, Ancak Geç Başvuru Yaptıkları Gün Sayısı Kadar Hak Ettikleri İşsizlik Maaşlarından Düşülür.) (www.iskur.gov.tr)

İşsizlik Maaşını Hesaplamak
İşsizlik Maaşı, çalışanın son 4 aylık Primi ile hesaplanır. Son 4 aylık brüt günlük ortalama kazancın % 40’ı kadar işsizlik parası almaya hak kazanırlar. Hesaplanan aylık işsizlik maaşı 16 yaşından büyüklere uygulanan brüt asgari ücret tutarının % 80’i geçemez.

Örnek İşsizlik Maaşı Hesaplama:
Son Dört Aylık Brüt Maaşınızı Toplayıp 4′e Bölün.

Brüt Maaşı 900 TL Olan Çalışan İçin İşsizlik Maaşı Hesaplama:
900 / 100 x 40 = 360 TL – Damga Vergisi 2,30 TL Alacağınız İşsizlik Maaşı 357,7 TL Aylık.

Brüt Maaşı 1100 TL Olan Çalışan İçin İşsizlik Maaşı Hesaplama:
1100 / 100 x 40 = 440 TL – Damga Vergisi 2,9 TL Alacağınız İşsizlik Maaşı 437,1 TL Aylık.

İşsizlik Maaşı Neden Kesilir?
Türkiye İş Kurumu Tarafından tekli edilen mesleklerine uygun, ikamet ettikleri yere yakın, son çalıştıkları işle ücret ve çalışma koşulları birbirine yakın bir işi geçerli bir neden göstermeden kabul etmeyen işsizlerin işsizlik maaşları kesilir.
Bir işte çalıştığı tespit edilen, sosyal güvenlik kurumlarından yaşlılık aylığı aldığı belirlenen işsizlerin işsizlik maaşları kesilir.
İşsizlik ödeneği alırken hastalanan Rapor Alan, işsizlerin işsizlik ödeneği kesilir.
İŞKUR Tarafından meslek edindirme eğitimini geçerli bir neden göstermeden kabul etmeyen, işsizlerin işsizlik maaşları kesilir.

İşsizlik Maaşı Ne Zaman Ödenir:
İlk İşsizlik Ödeneği Ödemesi, Ödeneğe Hak Kazanılan Tarihi İzleyen Ayın Sonuna Kadar Yapılır. Sigortalı İşsizler, TC Kimlik Numaralı Nüfus Cüzdanı İle Birlikte Her Hangi Bir PTT Şubesine Başvurarak İşsizlik Ödeneklerini Alabilirler.

İşsizlik Sigortasının Amacı, Gelecekte Ortaya Çıkması Muhtemel İşsizlik Riskine Karşı Çalışanları Güvence Altına Almak, Böylece İşsizlik Riskine Maruz Kalması Muhtemel Bir İşte Çalışanlara, Düzenli Olarak İstihdam Döneminde Prim Ödemek Suretiyle, İşsizlik Halinde Ücret Kayıplarını Karşılayacak Bir Gelire Kavuşmaktadır.

0 yorum:

Yorum Gönder